Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

UEFA
47v

Europeiska ligaorganisationen bryter avtal med Uefa: "Inget annat val"

Foto: SCANPIX

Den europeiska ligaorganisationen EPFL är missnöjda med Uefa.
Nu bryter man "Memorandum of Understanding"-avtalet, som gör att ligamatcher kan spelas samtidigt som cuper som Champions- och Europa Leage.
"EPFL har inget annat val", skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Uefa har tidigare meddelat att man tänker förändra de europeiska cuperna från och med 2018, där större ligor ska ges fler platser i cupspelet. Något som den europeiska ligaorganisationen, EPFL (European professional football leagues) sätter sig starkt emot, då de dessutom inte fick vara med och diskutera i frågan.

EPFL:s orförande Lars-Christer Olsson, som även är ordförande i Svensk Elitfotboll (Sef), har tidigare kritiserat Uefa hårt för deras ambition att ge de större ligorna fler platser i det europeiska cupspelet.

- Det här har gått alldeles för fort, Uefa är uppenbart rädda för de stora klubbarna. Vi vill att Uefa startar om processen. Det har inte gått rätt till, sa Olsson till Sef:s hemsida för en knapp månad sedan. Han hotade också med att EPFL kunde komma att säga upp en överenskommelse, ett ”Memorandum of Understanding", med Uefa om att inte spela inhemska ligamatcher samtidigt som Champions League- eller Europa League- matcher.

Nu står det klart att EPFL säger upp ”Memorandum of Understanding"-avlatet med Uefa. 22 av 23 europeiska ligor som är med i EPFL röstade för att säga upp avtalet, endast Serie A röstade emot.

"EPFL är av åsikten att samarbetet med Uefa för att utveckla europeisk proffsfotboll är mycket viktigt. Men Uefas exekutiva kommités nyligen fattade beslut som har med de europeiska klubbturneringarna att göra gör att EPFL inte har något annat val än att säga upp det nuvarande 'Memorandum of Understanding'-avtalet mellan de två organisationerna", skriver EPFL i ett pressmeddelande.

Beslutet träder i kraft 15 mars nästa år.

Publicerad 2016-10-21 kl 17:40
UEFA

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER