POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
UEFA

Jämn omröstning att vänta i värdskapet för EM 2024

Foto: Bildbyrån

Reinhard Grindel.

Tyskland står emot Turkiet i omröstningen om värdskapet för EM 2024.
Nu rapporterar ESPN att tyska representanter inte alls är lika säkra på att vinna omröstningen som tidigare.
- Det kommer bli jämnt, väldigt jämnt, säger Servet Yardimci, turkiska fotbollförbundets vice ordförande till ESPN.

Uefas exekutiva kommitté kommer att rösta om vilket land som kommer att få värdskapet i EM 2024, Tyskland eller Turkiet. Mycket talar för att det kommer bli en jämn omröstning.

SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson sa till Fotbollskanalen att han inte skulle bestämma sig innan han sett presentationsvideon från bägge länderna.

- För egen del vill jag också lyssna på den fördjupade presentation som vi kommer få i samband på mötet och de frågor och den diskussion som blir då. Jag bestämmer mig inte förrän i samband med mötet på torsdag, sa han till Fotbollskanalen i lördags.

I en artikel i ESPN uttrycker nu tyska röster en oro om att missa värdskapet. Enligt källor inom det tyska fotbollförbundet finns det oro över tyska fotbollförbundets ordförande Reinhard Grindel. Källorna menar att Grindel gjort mer skada än nytta och Suddeutsche Zeitung kallade ordföranden för ”den svaga länken”.

Grindel var en av de som pekades ut av Mezut Özil, när Arsenalspelaren gick ut med att han blivit dåligt behandlad av det egna fotbollförbundet. Özil menade att Grindel hade pekat ut Özil som syndabock för uttåget i VM i somras.

Enligt ESPN kommer omröstningen att bli jämn, trots att Tyskland verkade få största stödet av Ueafs utvärdering inför omröstningen. Tyskland har redan större arenakapacitet och bättre infrastruktur än Turkiet som planerar att förbättra de delarna för ett EM. Dessutom är Uefa oroliga för att Turkiet inte har en plan för att säkerställa att mänskliga rättigheter skyddas under turneringen.

Men enligt Servet Yardimci är landet mer än kapabla att anordna de europeiska mästerskapen.

- Det kommer bli jämnt, väldigt jämnt. Turkiet är ett utvecklat land, något vi vill visa för den europeiska fotbollsfamiljen. Vi vill visa hur Turkiet skulle göra ett bra jobb, säger han till ESPN.

Enligt uppgifter till ESPN är representanter inom det tyska fotbollförbundet inte alls lika säkra på att vinna omröstningen som man var när man annonserade budet för värdskapet i mars förra året. Förbundet hoppas att Turkiets ekonomiska situation, där Liran har tappat närmre 40 procent mot dollarn i 2018, kommer få representanterna att välja det säkrare valet med Tyskland.

Publicerad 2018-09-26 kl 18:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå