Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

UEFA

Karl-Erik Nilsson efter valet av nye Uefa-basen: "Rätt tid för yngre, modernare ledarskap"

Foto: Scanpix

Aleksander Ceferin är vald som ny ordförande i Uefa. SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson, som stöttade slovenens kandidatur, är nöjd över resultatet.
- Precis rätt tid för den här typen av lite yngre och modernare ledarskap, säger Nilsson.

Aleksander Ceferin är Uefas nye ordförande. Slovenen har stöttats av Svenska Fotbollsförbundet i hans kandidatur.

Norska Josimar har tidigare uppgett att SvFF stöttade Aleksander Čeferin som ny Uefa-bas för att SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson i utbyte blivit lovad posten som vicepresident - och Norden EM 2024 eller 2028.

De uppgifterna har Karl-Erik Nilsson svarat på tidigare. När Ceferin under onsdagen blev utsedd till den nye Uefa-ordföranden talade Nilsson om slovenens syn på öppenhet och transparens.

- Den här typen av organisationer måste öppnas upp mer och vara tydliga i sina redovisningar vad gäller det mesta, säger den svenske förbundsbasen.

Ceferin sade före valet att han inte vill att förslaget på en nyordning i Champions League, med fler lag från de stora ligorna, ska gå igenom.

- Jag tror att han både är kritisk till förslaget och kritisk till bristen mot öppenhet och delaktighet i processen fram till förslaget. Det tycker vi är viktiga frågor - att man lyssnar och tar till sig synpunkter väldigt brett, säger Nilsson.

Nilsson anser att Ceferin är tydlig lagspelare som vill jobba tillsammans med nationsförbunden.

- Han har ambitioner och idéer, det är precis rätt tid för den här typen av lite yngre och modernare ledarskap, det är vad Uefa behöver.

Fakta: Aleksander Ceferin

Född: 13 oktober 1967.

Nationalitet: Sloven.

Familj: Fru och tre barn.

Yrke: Advokat, har arbetat i familjens advokatfirma, med specialområdet att företräda elitidrottare och idrottsklubbar.

Fotbollsmeriter: Sitter i styrelsen för amatörklubben Ljubljana Lawyers, var styrelsemedlem i Olimpija Ljubljana 2006—2011, valdes till ordförande i Sloveniens fotbollsförbund 2011.

Källa: Uefa.com

Publicerad 2016-09-14 kl 13:07

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER