POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EM 2020
4v

TV: Karl-Erik Nilsson i exklusiv intervju - hoppfull kring EM: "Räknar med att vi spelar öppningsmatchen i Bilbao"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Karl-Erik Nilsson i spelaren.

Matcher har ställts in och ligor skjutits upp.
Uefa-toppen Karl-Erik Nilsson tror dock inte coronaviruset kommer påverka EM.
- Jag är mycket hoppfull och optimistisk, säger han till Fotbollskanalen.

Det är välkänt vid det här laget att ligamatcher, bland annat i Serie A, har skjutits på framtiden och ligor ställts in med anledning av det dödliga coronaviruset som sprider sig över världen.

Under måndagen sammanträde Uefas exekutivkommitté och där var frågan uppe på tapeten. Men än så länge avvaktar organisationen med eventuella åtgärder kring kommande EM, berättar Karl-Erik Nilsson, vice president i Uefa.

- Vi diskuterade det en stund. Där tog man upp vikten av att behålla lugnet och att följa utvecklingen väldigt noga och lyssna på myndigheterna. Jag hörde i går att världshälsoorganisationens ledning att paniken kanske är en större fara en själva viruset. Åtta av tio är ändå lindriga sjukdomsfall och det dör 17 000 i svält varje dag. Man får ha perspektiv på det här, säger han till Fotbollskanalen.

- För dagen var det inga särskilda beslut. EM är ett megaevenemang, ett av de största i idrottsvärlden, så man är van vid att göra mycket noggranna riskanalyser, oavsett coronavirus eller ej.

Hur länge kan ni vänta med ett beslut?
- Jag tror man kan vänta länge. Framför allt får vi följa utvecklingen i närtid. Det finns ingen anledning att fatta beslut i dagsläget.

Vilken beredskap har ni för att eventuellt ändra på planerna?
- Det finns en stor beredskap om det skulle bli aktuellt. Nu handlar det om att följa frågan och avvakta och inte börja spekulera. Om det skulle bli aktuellt får vi ta det då.

Vilka alternativ finns om vi nu hamnar i en situation där man inte kan spela med start 12 juni?
- Jag vill inte spekulera i det. Vi följer utvecklingen. När man spekulerar i det skapar man en ännu större oro.

Det känns som det är ett lite olyckligt EM i och med att det spelas på tolv olika ställen och det talas om 2,5 miljoner fans.
- Det är riktigt och det här beslutet togs för många år sedan och just när det gäller den delen är det naturligtvis en komplikation. Men det är det ur andra aspekter också.

Uefa:s exekutivkommitté är det som har det slutgiltiga ordet om det krävs åtgärder kring EM. Nilsson är dock hoppfull om att mästerskapet kommer att äga rum.

- Jag är mycket hoppfull och optimistisk. Men vi ska ha respekt och följa frågan noga. Jag räknar med att vi (Sverige) spelar i Bilbao öppningsmatchen.

Däremot är han medveten om att coronaoron kan få konsekvenser för ligorna.

- Det är inte så att man kan spela klubbfotboll mer än sista dagen som är överenskommet. Det kan få en komplikation för ligorna, ingen tvekan om det.

Nilsson, som även är ordförande i SvFF, tror inte att den allsvenska premiären i början av april är i fara.

- Ja, jag tror det är hälsobringande dessutom och tror att det skrämmer iväg coronaviruset. Låt oss hoppas på det, svarar han på frågan om han tror på en allsvensk premiär.

Se hela intervjun med Karl-Erik Nilsson i spelaren ovan.

Publicerad 2020-03-02 kl 19:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto