Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
UEFA

Uefa-presidenten vill modernisera Financial Fair Play: "Vi måste agera nu"

Foto: Bildbyrån

De gamla transferrekorden har krossats i sommar. Nu vill Uefa-presidenten Aleksander Ceferin se en modernisering av Financial Fair Play-reglerna.
- Tiderna förändras. Vi måste anpassa och modernisera det och få balans i konkurrenssituationen, säger han enligt TT.

Den här sommaren spenderades det pengar som aldrig förr på transfermarknaden. PSG stack ut med värvningar av Neymar för nya rekordsumman 2,2 miljarder kronor och Kylian Mbappé för 1,7 miljarder.

Uefa har tidigare meddelat att man utreder PSG för brott mot Financial Fair Play-reglerna, men har inte funnit anledning att utreda Manchester City som också spenderat rejält. Uefas president Aleksander Ceferin menar nu att Financial Fair Play-reglerna måste hänga med i utvecklingen på transfermarknaden.

- Financial Fair Play tillkom för att öka stabiliteten inom fotbollen, och det har varit framgångsrikt. Men tiderna förändras. Vi måste anpassa och modernisera det och få balans i konkurrenssituationen. För gapet mellan de små och stora klubbarna växer och växer. Jag tror inte vi kan stoppa den utvecklingen, men vi kan sakta ner den. Och vi måste agera nu, säger Ceferin i en intervju med tyska ARD enligt TT.

Ceferin säger, utan att nämna just PSG, att man inte är rädd för att dela ut tuffa sanktioner till de europeiska toppklubbarna.

Vi kommer att påminna alla inblandade att följa reglerna. Om det inte hjälper kommer hårda straff att delas ut som visar att vi är den styrande organisationen, säger han.

Under torsdagen beslutade Premier League att transferfönstret från och med nästa säsong ska stängas innan säsongen börjar, jämfört med i månadsskiftet augusti/september som det är nu. Aleksander Ceferin är för förändringen.

- Det är inte bra när en spelare tillhör en klubb när säsongen startar och en när fönstret stänger. Det skapar för mycket osäkerhet. Jag är för att fönstret blir kortare, säger Uefa-presidenten.

Publicerad 2017-09-07 kl 18:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons