Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

USA

Andersson lämnar USA - vänder hem till Sverige

Foto: Scanpix

Förre Degerfors-anfallaren Alexander Andersson lämnar Jacksonville Armada.
Nu flyttar han hem till Sverige.
- Jag har varit i dialog med flera klubbar, säger agenten Michael Kallbäck till Fotbollskanalen. 

I juni skrev Alexander Andersson på för Jacksonville Armada i NASL. Men efter fyra månader och fyra matcher står det nu klart att 30-åringen lämnar klubben. Jacksonville skriver på sin hemsida att parterna kommit överens om att bryta avtalet.

- Tränaren (Tony Meola) sparkades efter fyra matcher och den nye tränaren ville inte ha honom. Det var ett par spelare som Tony hade värvat som klubben gjorde sig av med, men Alex hade ju avtal över hela nästa säsong och de var tvungna att lösa ut honom. Det blev ändå en uppgörelse som alla är nöjda med. Samtidigt hade han ju velat vara kvar. Men han är en erfarenhet rikare, säger anfallarens agent Michael Kallbäck.

Nu blir det en flytt hem till Sverige för den tidigare Degerfors-forwarden. Men det är osäkert när Andersson kan flyga hem med sin sambo och son. Orkanen Matthew är på väg att dra in över Florida.

- De vet inte om de kommer med flyget nu. De måste hem och landa lite, men sen är det klart att det blir spel någonstans framöver. Vart det blir, det får vi se. Jag har varit i dialog med flera klubbar, säger Kallbäck.

Pratar ni med Degerfors?
- Jag tror nog inte ens de vet om att han flyttar hem. Jag har haft en dialog med ett par klubbar, men inte med Degerfors. Men det är väl naturligt att vi kommer ha en dialog med dem. Så får vi se om de är intresserade och om Alexander är intresserad av att komma tillbaka.

Enligt Kallbäck är klubbarna som han varit i kontakt med angående Andersson bland annat en superettan-klubb och en klubb i en skandinavisk högstaliga (ej allsvenskan). En övergång för Andersson är aktuell först i vinter, alltså till nästa säsong, då transferfönstret inte är öppet.

Publicerad 2016-10-07 kl 19:11
USA

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER