Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
USA
32v

Armenteros talar ut om tuffa tiden: "En fullständig mardröm"

Foto: Bildbyrån.

En halvlek för Heracles reservlag grusade Samuel Armenteros flytt från Benevento.
Nu berättar MLS-svensken om den tuffa tiden efter missen.
- En fullständig mardröm, säger han till MLS hemsida.

Efter att ha imponerat stort i holländska Heracles, och även tagits ut i det svenska landslaget till landskampen mot Norge, flyttade Samuel Armenteros till Serie A och nykomlingen Benevento.

Men det som var tänkt att bli ett steg uppåt i karriären blev i stället en riktig missräkning. Anfallaren hamnade allt som oftast på bänken och  fick nöja sig med enstaka inhopp i ett lag som låg fast förankrat i botten.

Då öppnade sig en ny möjlighet: en utlåning till Utrecht.

Men lånet grusades på grund av att Armenteros i juli i fjol spelade 45 minuter i en reservlagsmatch mot Heerenveen för Heracles. Det räknades därför som att svensken redan representerat två klubbar i officiella sammanhang samma säsong, vilket i sin tur omöjliggjorde en flytt till en tredje (där säsongen fortfarande pågick).

I stället blev det USA och Portland Timbers för Armenteros, som sa så här i en intervju med Fotbollskanalen i samband med att flytten blivit officiell:

- Jag fick inte spela vidare i Europa den här säsongen eftersom jag spelat 45 minuter i en B-lagsmatch i juli. Det blev ett ärende som gick mellan Fifa och det holländska förbundet och först fick vi grönt, sedan gult och till slut rött. Fifa valde att inte godkänna flytten och då handlade det om att flytta till länder där man spelar vår-höst och börjar ett nytt år som USA, Kina och Sverige och då var Portland det som lockade mig mest

I en intervju med MLS berättar anfallaren nu om hur han upplevde hela den märkliga situationen.

- Det var en mardröm, en fullständig mardröm. Jag spenderade en månad, hela januari, med att inte göra någonting. Jag tränare inte med laget och fick inte lämna. Jag kände mig som en fånge, säger Armenteros.

I Portland, där han är på ett säsongslångt lån, har det gått desto bättre. Efter den förra omgången blev svensken uttagen i ”Veckans lag”.

- Det var en perfekt chans för mig (att lånas ut till Portland). Vid den tidpunkten var det vad jag behövde, så egentligen var det inte mycket att tänka på, bara jag fick komma därifrån, komma till Portland och hitta glädjen igen.

- Ur ett fotbollsmässigt perspektiv, men även ur ett socialt perspektiv, har det varit väldigt skönt att komma till ett ställe där man kan tala deras språk, man kan gå till en restaurang och prata med en främling, sådana saker.

Totalt har det blivit tre mål på 10 matcher för Armenteros den här säsongen.

Publicerad 2018-06-03 kl 15:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons