POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER
4v

Beckhams Inter Miami uppges nära samarbete med sponsor i Qatar

Foto: TT.

I vår gör David Beckhams Inter Miami debut i MLS.
Och enligt The Athletic är nu klubben långt gångna i förhandlingar med en storsponsor i Qatar – en deal som även ska gynna Beckham personligen.

David Beckhams Inter Miami tar ytterligare steg framåt och under måndagen inleder klubben sin försäsongsträning. Den 1 mars gör Inter Miami efterlängtad MLS-debut borta mot Los Angeles FC – innan de tar emot LA Galaxy i Florida den 14 mars.

Inter Miami kommer fram till 2022 har en tillfällig arena i Fort Lauderdale strax norr om Miami – fram tills det att deras nya arena, Freedom Park, står klar 2022.

Det mesta inom klubben är klart, såsom chefer, tränare och spelare – men det är en viktig pusselbit som saknas. En sponsor. Men enligt The Athletic är det inte långt förrän den sista pusselbiten heller är på plats. Enligt sajten är Beckham i långt gånga diskussioner med en sponsor i Qatar som utöver att gå in med pengar i klubben även ska gynna engelsmannen personligen.

Den före detta kaptenen för det engelska landslaget har kopplingar till Qatar, framför allt från sin tid i Paris Saint-Germain. Beckham ska vara nära vän med PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi. Redan i början av 2016 kom det fram att olika grupper från Qatar förde diskussioner med Beckham med att köpa andelar i klubben. Men enligt The Athletic möttes det förslaget med motstånd från en del MLS-ägare, som var tvungna att godkänna det för att det skulle gå igenom.

Men sponsring ska vara en helt annan sak, menar sajten, och nu ska Beckham och Inter Miami vara nära att hitta ett samarbete med en sponsor från Qatar. Även om inget avtal är påskrivet parterna emellan uppges samarbetet framför allt gälla tröjreklam och namnrättigheter på arenan.

Av alla 26 klubbar i MLS, inklusive den andra nykomlingen Nashville, är Inter Miami den klubb som just nu saknar en sponsor.

Qatar saknar ett demokratiskt system och styrs av en emir. Landet beskrivs som en absolut monarki av utrikesdepartementet. I Qatar är homosexualitet förbjudet, pressfriheten är ytterst begränsat och landet tillämpar spö- och dödsstraff. Enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch är lagarna i Qatar diskriminerande mot invandrare, kvinnor och HBTQ-personer. De senaste åren, kopplat till VM 2022, har det också rapporterats mycket om situationen för Qatars omkring två miljoner gästarbetare. Långt ifrån alla jobbar med byggen av VM-arenor, men mästerskapet kräver också att annan infrastruktur i landet förbättras och indirekt jobbar många för att säkerställa att man kan arrangera turneringen. 

Publicerad 2020-01-20 kl 14:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå