POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
USA
2d

De Boer backar - ångrar sitt uttalande: "Särskilt ordet 'löjligt'"

Foto: Bildbyrån.

Frank de Boer tyckte jämställda löner inom fotbollen vore ”löjligt”.
Nu backar Atlanta-coachen.
- Det är ett starkt ord, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

Den tidigare storspelaren Frank de Boer skapade rubriker under gårdagen då han i en intervju med engelska The Guardian uttalade sig om ersättningsnivåer för kvinnliga kontra manliga fotbollsspelare.

- Enligt mig är det löjligt. Det är precis likadant inom tennisen där till exempel 500 miljoner ser en stor final på herrsidan medan 100 miljoner ser en final på damsidan. Det är skillnad för mig, sa De Boer bland annat.

Uttalandet skapade reaktioner och nu väljer holländaren, som numera är coach för Atlanta United i MLS, att göra en pudel.

 De Boer förklarar att han ångrar sitt ordval.

- Särskilt ordet ”löjligt”. Det är ett starkt ord och man bara läser det enskilt. Om man tittar till hela kontexten var det tydligt att jag alltid stöttar damfotboll, säger han, enligt nyhetsbyrån AP.

De Boer har även lagt ut ett ”förtydligande” på sitt Twitterkonto.

”När man ser det (uttalandet) i sin helhet så är min position att jag helt och hållet respekterar och stöttar damfotboll och jag blir glad över dess tillväxt både internationellt och här i USA. Jag tror att när det handlar om ekonomin inom sporten så kommer lönerna och intäkterna i takt med den ökade populariteten att bli högre vilket är fantastiskt och precis det jag vill se.”

Publicerad 2019-08-15 kl 10:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå