POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
USA
39v

Eriksson efter Stahres avsked: "Inte bara en kollaps i tränarteamet"

Foto: Bildbyrån/TT.

Mikael Stahre fick i går sparken av San José Earthquakes. 
Detta efter en mardrömssäong med fyra segrar på 28 matcher.
Magnus Eriksson vill inte lägga ansvaret på tränaren. 
- Det är inte bara en kollaps i tränarteamat, även för hela gruppen, säger han till Fotbollskanalen. 

Magnus Eriksson vann i fjol skytteligan i allsvenskan och följde därefter med Mikael Stahre, ihop med tidigare BP-backen Joel Qwiberg, till San Jose Earthquakes för spel i MLS. Eriksson anslöt som en av tre "designated players" i laget, som går utanför lönetaket och tjänar mer än övriga, och hade extra press på sig inför säsongen.  

Det blev i slutändan inte riktigt som han tänkte sig. San Jose är, med sex omgångar kvar av grundserien, sist i hela MLS efter endast fyra segrar på 28 matcher i år.

Det resulterade i går i att Stahre fick lämna sitt uppdrag. 

- Det är givetvis tråkigt. Det är väl den spontana känslan. Vi har haft en extremt tung säsong och det är där vi är. De kände väl att de behövde göra något, så tyvärr blev det så, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

- Man vet ju hur den här branschen fungerar och någonstans har vi bara vunnit fyra matcher den här säsongen. Det är klart att vi hade räknat med fler poäng och segrar, men tyvärr är det en del av jobbet som man får vänja sig vid, fortsätter han. 

Eriksson vill inte lägga över allt ansvar på tränaren.  

- Jag tycker att gruppen har jobbat stenhårt. Vi har varit hängivna för att prestera på träning och match, så han (Mikael Stahre) har hållit humöret uppe och fått laget att dra åt samma håll. Det har inte varit något problem alls. Vi som spelare har inte varit tillräckligt bra och måste ha ett ansvar på oss att spela bättre. Det är inte bara en kollaps i tränarteamet, även för hela gruppen som bär det yttersta ansvaret, säger han. 

- Vi gick aldrig ut med officiell målsättning, men det är klart att man spelar fotboll för att vinna matcher. Vi strävade mot slutspelet, men vi har haft en otroligt tung säsong i kombination med att vi inte har spelat tillräckligt bra. Det har framför allt varit tungt mentalt med alla plumpar. Det är första gången i min karriär som jag har fått uppleva det, fortsätter han. 

Eriksson är hittills noterad sex mål och tre assist på 27 matcher, men är heller inte nöjd med sin egen poängskörd under säsongen. 

- Jag har skrapat ihop några poäng, men det finns väldigt mycket att utveckla i laget. Det tog lite tid att acklimatisera sig, då det är lite annorlunda fotboll, men det är klart att det inte är godkänt med tanke på att vi ligger där vi ligger. Det är det enda man kan förhålla sig till. Jag hade behövt göra fler poäng för att hjälpa laget att ta poäng. Jag är själv ganska kräsen och ärlig kring min egen prestation. Det finns saker som jag kan bli bättre på och även vi som ett lag. 

Nu får han i stället avsluta säsongen utan Stahre vid sidlinjen. 

- Vi har en tajt relation, så han kommer att vara saknad. Nu får vi däremot blicka framåt, då det inte finns mycket annat att göra. Det är jättetråkigt, men vi har sex matcher kvar och måste avsluta med hedern i behåll.  

Trots att Stahre lämnade föreningen, så betyder inte det att Eriksson kommer att göra detsamma. Mittfältaren har två år kvar på sitt kontrakt med klubben och trivs, trots tunga resultat i år, socialt med livet i USA. 

- Jo, men socialt är det grymt på alla plan. Jag trivs jättebra och är tacksam för det, även om man hade önskat att det skulle gå bättre, säger han. 

- Jag har två år till och det är absolut den ståndpunkten jag står vid. Just nu gäller det att avsluta på ett bra sätt och sedan blicka framåt mot 2019 för att sedan se var det leder till, fortsätter han. 

Magnus Eriksson och hans San Jose ställs härnäst på torsdag morgon mot Atlanta i MLS. Därefter väntar möten med Los Angeles FC, Houston Dynamo, New York Red Bulls, Colorado Rapids och Seattle Sounders före säsongens slut. 

Publicerad 2018-09-18 kl 09:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå