POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER
2v

Eriksson var inställd på flytt - kan nu summera lyckat år: "Det vackra med fotbollen"

Foto: Bildbyrån.

Magnus Eriksson var inställd på flytt - men blev kvar i San Jose.
Nu kan han summera en lyckad säsong - men utan att utesluta flytt i vinter. 
- Man ska aldrig säga aldrig, säger 29-åringen till Fotbollskanalen. 

Magnus Eriksson spekulerades i vintras vara aktuell för att lämna San Jose Earthquakes. Detta efter en tuff säsong med det amerikanska laget som slutade sist i hela MLS och sparkade Mikael Stahre, som tog dit Eriksson, mitt under brinnande säsong. Trots det blev Eriksson kvar och imponerade i år med sex mål och sju assist på 32 ligamatcher, samtidigt som han även fick äran att vara lagkapten i ett par matcher. 

San Jose var även nära att bli klart för slutspel, men föll på målsnöret och blev åtta i västra divisionen efter sex raka förluster på de sex sista matcherna av säsongen.

- Det var en tuff avslutning, framför allt rent mentalt. Det var inte en fråga om vi skulle gå till slutspel eller inte. Känslan är att vi var där hela tiden, men det är samtidigt svårt att gå till slutspel med noll poäng på sista sex matcherna. Det är i slutändan vårt eget fel, säger Eriksson och fortsätter:

- Vi var tillräckligt bra för att nå dit, men det var upp till oss själva. Vi tabbade oss. Det är lite surt, men det har gått över nu. Det var värst de sista dagarna. Jag kan annars se tillbaka på en väldigt bra säsong med ett nytt tränarteam och många nya spelare. Det är ändå mycket positivt. 

Eriksson berättar att han inför den här säsongen var inställd på att lämna San Jose, men att allt förändrades efter ett samtal inför säsongen med huvudtränaren Matías Jesús Almeyda, som tog över efter Stahre. 

- Det är det vackra med fotbollen. "Micke" fick gå någonstans i slutet av förra säsongen och jag hade inte heller min bästa säsong. Det var sjukt höga krav på mig och som lag är det också den värsta säsongen som jag har varit delaktig i. Vi, som var lite äldre, skulle ta ett större ansvar och fick bära den största skulden. Det var mycket som var på tal innan den här säsongen, men sedan blev det klart ganska snabbt att Matías ville ha mig kvar och det har ur alla aspekter bara varit positivt. Det är lite kul när det blir så ibland, när man minst anar det, säger Eriksson. 

29-åringen känner att tränaren har ett stort förtroende för honom. 

- Jag måste ändå, för personlig del, summera året som fantastiskt med tanke på det som var på bordet inför säsongen och med tanke på hur tankegångarna gick då. Jag känner jättemycket förtroende från Matías och har ju även fått vara lagkapten. Jag hade gärna velat ge någonting mer tillbaka, men det får bli nästa år. Jag är positiv och jättetacksam över den rollen som jag har fått. 

Eriksson har kontrakt med San Jose över 2020 och är på sätt och vis inställd på att stanna, men vill samtidigt inte utesluta en övergång. 

- Man ska aldrig säga aldrig, men någonstans har jag ett år kvar på kontraktet. Det är det jag förhåller mig till nu och sedan får vi se vad det blir av det. Det är en lång "off season" nu och sedan får vi se hur tankegångarna går, både från klubbens och min sida. Vi vet var vi har varandra och det är mer positiva tankar den här "off season" än förra, säger han. 

Du utesluter inget. 
- Om man har lärt sig någonting är det väl det. Jag var hundra procent inställd på att det skulle bli något förra året, men det blev inte så. Fotbollen är vacker på många olika sätt och det kan hända något hela tiden. Man vet inte vad som komma skall eller vad som kommer hända. Vi vet var vi har varandra och det känns tryggt nu. 

I slutet av september uppgav Expressen att San Jose vill förlänga Erikssons avtal, något svensken själv dock inte vill kommentera. 

- Det är inget jag vill kommentera mer än att vi är nöjda med varandra. Sedan får vi se vad som händer i framtiden. Det har varit en extremt lång säsong, där jag ett tag har varit utan familjen och med extremt tuff belastning på kroppen med träningar. Det har varit en ny filosofi med träningsmängd som varit extremt hård. Det blir fokus på att vila upp kroppen nu och sedan får vi se längre fram vad som händer. Det känns dock ganska bra på alla plan nu, en lugn "off season" nu i varje fall till en början. 

Om det skulle bli flytt tillbaka till Sverige är valet av klubb självklart - Djurgårdens IF. 

- Det vore konstigt att säga något annat. Någonstans är det absolut så, Djurgården ligger närmast hjärtat och det hade varit fantastiskt, men vi får se när och hur. 

Publicerad 2019-10-25 kl 23:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå