Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

USA

"Folk förväntade sig att jag skulle spela för småslantar"

Foto: SCANPIX

Henok Goitom nobbade AIK och valde i stället San Jose Eartquakes.
- Folk förväntade sig att jag skulle spela för småslantar, säger han till Expressen.

I vintras nobbade Henok Goitom ett lukrativt kontrakt från AIK för att krita på för spanska Getafe. AIK-supportrar När han i somras kom tillbaka till Sverige var han med sin gamla klubb och tränade. Det ryktades om att anfallaren skulle krita på för Solna-klubben igen - men i stället tackade Goitom nej till AIK:s nya, sämre erbjudande och flyttade till USA och San Jose Eartquakes.

Något som vissa AIK-fans att uttrycka missnöje med Goitom.

- Ja, det märktes på sociala medier. Men folk förväntade sig att jag skulle spela för småslantar. Jag förstår att det inte fanns samma pengar som i vintras, men jag tyckte att vi kunde mötas på halva vägen, säger Goitom, som säger att han vill återvända till AIK, säger Goitom till Expressen.

- Men mitt mål är klart. Jag vill spela i AIK igen. Om man tar alla klubbar som jag varit i och sortera dem så ligger AIK till vänster och alla andra till höger.

Goitom pratar också om relationen med den förre AIK-tränaren Andreas Alm och hur det inte alltid var helt friktionsfritt mellan de båda.

- Ja, det blev en krock när jag flyttade hem 2012. Jag ska väl inte säga att det var en konflikt men… det var turer fram och tillbaka. Jag kunde nästan inte acceptera att vi spelade en annan fotboll än den jag tänkte på. Jag var omogen på så sätt, men jag var så präglad av mina intryck i Spanien.

Goitom har startat två starter, hoppat in i fyra och suttit fast på bänken i sju matcher under sin tid i sin nya klubb.

I natt hoppade han i andra halvlek när det blev 2-1 mot Real Salt Lake.

Publicerad 2016-10-02 kl 10:21
USA

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER