Friberg hjälte för Seattle - slog ut regerande mästarna

Major League Soccer

Regerande mästarna i MLS - LA Galaxy - slogs ut redan i den första slutspelsrundan. Hjälte för Seattle Sounders blev svenske mittfältaren Erik Friberg som avgjorde en svängig match med sitt 3-2-mål i krysset en kvart från slutet.

Det var en av de svängigaste matcherna på hela MLS-säsongen när de regerande mästarna LA Galaxy inledde slutspelet mot Seattle Sounders. Galaxy tog ledningen två gånger i den första halvleken, men fick se Seattle kvittera två gånger om. Efter 21 minuters spel stod det redan 2-2.

Matchen lugnade sedan ner sig något. Men i den 73:e minuten skulle avgörandet komma. Efter en misslyckad LA Galaxy-rensning gick bollen till den tidigare MFF:aren Erik Friberg som inte tvekade utan tryckte till direkt och hittade det vänstra krysset.

Svenskens mål gav Seattle Sounders en 3-2-seger och laget är nu vidare till kvartsfinal i MLS-slutspelet. För regerande mästarna LA Galaxy är det alltså slutspelat.

När Friberg efter matchen skulle göra en intervju efter matchen gick det inte lika bra som ute på planen. Se bara klippet nedan.

Publicerad 2015-10-29 kl 07:30