POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER

Houston-svensken inför cupfinalen: ”Vore oerhört stort för klubben och staden”

Foto: TT

Adam Lundqvist spelar final i US Open Cup natten till torsdag.
Då kan hans Houston säkra första titeln på elva år i USA.
- Det vore oerhört stort för hela klubben och staden, säger han till Fotbollskanalen.

Adam Lundqvist, 24, lämnade i april Elfsborg för ett kontrakt över säsongen 2020 med Houston Dynamo i MLS. Han har under säsongen haft svårt att ta en ordinarie startplats i laget, men är trots det noterad för totalt tio matcher i MLS och två i den amerikanska cupen US Open Cup i år.

Natten till torsdag har han chans att bärga sin första titel i USA. Houston tar emot Philadelphia Union i finalen i US Open Cup, vilket kan bli klubbens första titel sedan ligasegrarna 2006 och 2007 i USA.

- Houston har heller inte varit i final innan i cupen, så det är verkligen något vi prioriterar. Det är en stor chans att få ett fint avslut på säsongen. Även om besvikelsen ligger kvar över att det nog inte blir slutspel, så är det en tröst att få en trofé. Det vore oerhört stort för hela klubben och staden, säger vänsterbacken till Fotbollskanalen och syftar på att det numera är närmast omöjligt för laget att ta sig vidare till slutspelet i MLS.

Nu hoppas han bara på att få spela från start, då det inte varit någon självklarhet under säsongen i konkurrens med förre Manchester City-backen DaMarcus Beasley i klubben.

- Jag har fått spela som högerback ibland också när någon har varit skadad, men även konkurrerat om vänsterbacksplatsen. Han är lite till åren, så vi har roterat lite och jag har nog goda möjligheter att få spela matchen. Vi får se helt enkelt. Jag hoppas på att få spela, det vore jävligt häftigt.

Houston blev lottat till att få spela finalen hemma på BBVA Compass Stadium. Det tror Lundqvist kan vara en stor fördel för hans lag - och kanske framför allt i slutet av matchen.

- Ja, det är stor skillnad. Här är klimatet betydligt annorlunda. Det är som under en vintersemester i Thailand. Vi kan använda det till vår fördel, dra nytta av Thailand-värmen och göra en bra match.

Lundqvist har sedan tidigare en titel på meritlistan. Han vann svenska cupen 2014 med Elfsborg och kan nu därmed säkra sin andra cuptitel i karriären.

Publicerad 2018-09-26 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå