POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
USA
39v

Inget Blåvitt-flytt för Svensson - stannar i MLS

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg hoppades på att få hem landslagsmittfältaren Gustav Svensson.
Men klubben har nu meddelat att man förlängt svenskens kontrakt.

Gustav Svensson har under en tid förhandlat med sin klubb Seattle Sounders om en förlängning av det avtal som löper ut i vinter. Mittfältaren har sagt att mycket har talat för att han stannar i MLS, men samtidigt har Blåvitt hoppats på att få tillbaka spelaren till klubben.

De har hört av sig väldigt ofta, framför allt till min agent. De försöker göra allt de kan för att få hem mig och det är jag väldigt smickrad över, att de vill satsa på mig och kanske bygga ett lag runt mig och några andra. Vi får se om det blir till denna säsongen, sa Svensson till Fotbollskanalen nyligen.

Blåvitt får dock vänta. Seattle har på sin hemsida gått ut med att man utnyttjat förlängningsoptioner med tio spelare, där Svensson är en av dem. Det nya avtalet sträcker sig därmed till december 2019.

- Vi är exalterade över kunna ta tillbaka majoriteten av spelarna i truppen för att göra ännu en stark insats 2019, säger Sounders general manager Garth Lagerwey till klubbens hemsida.

Svensson har tidigare sagt att det också är lite tråkigt att inte vända hem till Blåvitt till nästa säsong.

Ja, det är klart. Jag hade väl någonstans i tankarna att det här skulle bli min sista säsong i USA och att jag sen skulle flytta tillbaka till Göteborg. Men vi trivs jättebra och ju längre tid som har gått desto mer fel har det känts att flytta när vi trivs så bra. 

Publicerad 2018-11-21 kl 19:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå