Kamara i hjälterollen i MLS

Major League Soccer

Kei Kamara nickade in två mål, bland annat det avgörande, när Columbus tog sig till semifinal i MLS-slutspelet.

Den förre Chelsea-stjärnan Didier Drogba hade gjort tolv mål på 13 matcher och fört Montreal till kvartsfinal i MLS.

Men i returmötet med Columbus blev han mållös. I stället var det Columbus Kei Kamara, den förre Norwich- och Middlesbrough-spelaren, som fick spela hjälterollen. Han nickade in sitt första mål i fjärde minuten. Efter 90 minuter stod det 2—1 till Columbus och eftersom Montreal vann den första matchen med samma siffror blev det förlängning. Kamara nickade in det avgörande målet i den 111:e minuten och Columbus blev därmed klart för semifinal.

Där möter man New York, som slog ut DC United efter två 1-0-segrar.

I Western Conference är Erik Fribergs Seattle utslaget. Dallas vann kvartsfinalen efter straffavgörande. Seattle hade med sig en 2-1-seger från den första kvartsfinalen. Den andra matchen såg länge ut att bli mållös men tre mål i matchens sista tio minuter (2-1 till Dallas) gjorde att det blev förlängning. Dallas vann sedan straffläggningen genom att sätta fyra straffar, mot Seattles två.

I semifinalen ställs Dallas mot Portland, som vann returmötet mot Vancouver med 2-0.

Publicerad 2015-11-09 kl 08:46