POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER

Lundqvist om konkurrensen med förre City-backen: "Han är till åren - får säga att det är dags..."

Foto: Bildbyrån.

Adam Lundqvist lämnade i vår Elfsborg för Houston Dynamo.
Det innebar tuff konkurrens med veteranen DaMarcus Beasley. 
- Jag får fråga honom och säga att det är dags (att sluta), skrattar svensken till Fotbollskanalen.

Adam Lundqvist, 24, lämnade i april Elfsborg för ett kontrakt över säsongen 2020 med Houston Dynamo i MLS. Han tog en chans att testa på spel utomlands, men är efter fem månader ännu inte ordinarie i laget. Det var han också beredd på när han kom till klubben, då han som vänsterback konkurrerar med förre Manchester City- och amerikanske landslagsbacken DaMarcus Beasley i laget.  

- Jag var medveten om det när jag kom hit. Han är lagkapten och har varit här i många år. Han är även lite av en legendar i USA, så jag visste att det skulle bli en tuff konkurrens. Jag har pushat mig själv till att träna extra hårt och sådär. Jag tycker ändå att speltiden är över förväntan och det har även gått bra när jag spelat. Det är en helt annan situation här än i Elfsborg (där han var ordinarie), men jag ser det som väldigt utmanande och roligt, säger han till Fotbollskanalen.

Däremot blir Beasley nästa år 37 år gammal, vilket möjligen kan öppna något mer för Lundqvist i konkurrensen om en startplats.

- Jag vet inte (om han kommer att sluta). Jag har inte vågat fråga honom, men han är ju som sagt till åren, även om han fortfarande håller hög kvalitet. Jag får väl fråga honom och säga att det är dags (att sluta), skrattar Lundqvist.

- Men jag ser ändå det här som ett äventyr och en bra chans att utvecklas. Det var en stor skillnad för mig bara att flytta hit och jag känner att jag blir bättre för varje dag. Jag ska ta chansen och fortsätta att konkurrera för att förtjäna att få starta, fortsätter han.

Trots tuff konkurrens är han hittills noterad för tolv matcher i MLS och två framträdanden i den amerikanska cupen, US Open Cup. Han trivs med tillvaron i USA och är i dagsläget fast besluten om att fullfölja sitt kontrakt, över två år till, med klubben.

- Ja, absolut, så som det ser ut nu. Det här första året har varit väldigt lärorikt och positivt för framtiden. Jag kan utvecklas väldigt bra här, samtidigt som det är väldigt rolig fotboll här och en liga som växer snabbt. Jag ser det som en rolig chans att få vara med på den här resan, samtidigt som det var ett steg uppåt kvalitetsmässigt. Jag ser positivt på framtiden.  

Nu återstår endast fem matcher av den här säsongen och Houston lär behöva vinna alla för att ha chans att knipa en plats i slutspelet i MLS. Däremot är laget i final i US Open Cup, vilket förstås är ett plåster i såren. Om det inte skulle bli varken slutspel eller en cuptitel, så är det däremot en missräkning för klubben.  

- Vi har haft ett par tuffa månader, där spelet har knackat med skador på flera spelare. Vi har även haft lite oflyt, som man alltid säger. Jag tycker att vi har kvaliteten i truppen för att ta oss till slutspel, så det är klart att det är en missräkning. Vi är dock i final i cupen, så vi har även prioriterat det senaste månaderna. Jag har inte koll på exakt hur det ser ut i tabellen, men skam den som ger sig. Vi får vinna de sista matcherna och hoppas på det bästa.  

Houston ställs härnäst natten till söndag mot Orlando på bortaplan och spelar natten till torsdag nästa vecka final mot Philadelphia Union i US Open Cup. Laget är nia i den västra divisionen och har 14 poäng upp till Seattle Sounders på slutspelsplats. 

Publicerad 2018-09-22 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå