Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
USA

MLS-svensken håller inte med Ishizaki kring klyftorna i USA

Foto: Scanpix

Stefan Ishizaki berättade i Lundhs podcast om sin chock över klyftorna mellan spelarna i USA rent ekonomiskt. Något som MLS-svensken Axel Sjöberg inte håller med om.
- De spelare som tjänar mer är väldigt ödmjuka, säger han.

När Stefan Ishizaki spelade i USA med LA Galaxy chockades AIK-spelaren av det ekonomiska klimatet som rådde inom laget. Under bortaresorna så var det vissa spelare som satt i första klass medans övriga blev placerade i ekonomi.

- När vi skulle åka på någon försäsongsmatch i Mexico City, så var det någon sextimmarsflight. Så sitter jag och pratar med en av våra designated players och han säger att det är dags att gå på planet. Så går han till första klass och jag kollar på min biljett och ser att ”Jag sitter ju här”. ”Jaha okej då får du gå på, vi ses där inne sen”. Och efter det var det så. Tre spelare och huvudtränaren satt i första klass, resten i ekonomi, berättade Ishizaki i Lundhs podcast.

Men bilden som Ishizaki nu har med sig hem till Sverige delas inte av MLS-svensken Axel Sjöberg som upplevt en kultur som är mer jämställt i sitt Colorado Rapids.

- Nej, jag har inte upplevt det på samma sätt. Här i Colorado så flyger alla reguljärt om man inte betalar för det själv. Klubben hanterar alla på samma sätt, men det kanske är för att Colorado inte har lika mycket pengar som LA Galaxy. Så jag har inte märkt något från klubben, men självklart så vet alla vilka det är som tjänar mer eller mindre inom laget. Men de spelare som tjänar mer är väldigt ödmjuka och ibland bjuder de till och med på grejor. I vårt lag så har det inte varit några problem.

Intressant att ni har olika syn på det du och Ishizaki?
-Det kanske har att göra med att LA Galaxy har en kultur och historik med att ha väldigt stora stjärnor i sitt lag. Colorado har inte det. Det är här är tredje året för oss som vi ens har designated player, så det är nog lite olika kulturer i klubbarna.

Det har ryktats om att Zlatan Ibrahimovic är nära en flytt till just LA Galaxy. Skulle stjärnanfallaren komma till klubben så kommer han att bli ytterligare en designated player för att kunna gå in under ligans lönetak.

Lyssna på podcasten med Stefan Ishizaki i spelaren ovanför.

Publicerad 2016-05-14 kl 10:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons