Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

USA
40v

Officiellt: Tinnerholm klar för New York City

Foto: Bildbyrån.

Anton Tinnerholm är klar för spel i New York City. Klubben gick under onsdagskvällen ut med att han skrivit på för MLS-klubben. 
- När jag hörde att klubben var intresserad, ville jag verkligen gå dit, säger Tinnerholm till klubbens officiella hemsida.  

Svenske högerbacken Anton Tinnerholm valde efter det allsvenska guldet att inte förnya sitt kontrakt med Malmö FF för att testa ett utlandsäventyr. Expressen var därefter i måndags först med att uppge att Tinnerholm var på väg till New York City och MLS.

Under onsdagen blev det klart att han flyttar till USA för spel med New York City. 

- När jag hörde att klubben var intresserad, ville jag verkligen gå dit. Jag pratade med Patrick (Vieira, tränare) och det finns ambitioner att vinna titeln. Jag är en spelare som alltid vill spela i ett topplag, säger Tinnerholm till hemsidan. 

Tinnerholm ser flytten som en stor utmaning, men även en chans att fortsatt utvecklas som fotbollsspelare under franske legendaren och New York City-tränaren Patrick Vieiras ledning. 

- Jag ville ha en ny utmaning och jag är redo för ett nytt äventyr, så jag tycker att det här är en utmärkt möjlighet att försöka hjälpa klubben att skriva historia i New York. Jag hörde mycket bra saker om att spela under Patrick - jag tror att jag kan lära mig mycket och utvecklas under hans ledning. Jag ser fram emot att spela på Yankee Stadium, säger Tinnerholm. 

- Jag ser verkligen fram emot säsongen - jag är van att vinna i Sverige och förhoppningsvis kan jag nu göra samma sak i USA, fortsätter han. 

Vieira är i sin tur också nöjd med övergången. 

- Anton har vunnit den svenska titeln tre av de senaste fyra åren, så han vet vad som krävs för att vinna ett mästerskap och han har även spelat i Champions League. Han kan bidra till laget både på och utanför planen med hans vinnarmentalitet och erfarenhet av att spela och lyfta troféer. Det kommer att vara viktigt för oss, säger Vieivra. 

Publicerad 2017-12-13 kl 18:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER