POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER

Saeid redo för premiären med MLS-debutanten: "Tror att vi kan skrälla"

Foto: SCANPIX

Mohammed Saeid har bytt etablerade Columbus Crew mot Minnesota United, som gör debut i MLS. Natten till lördag är det upp till bevis för den nya klubben.
- Det är en spännande utmaning för mig. Det är något nytt för mig, säger Saeid till Fotbollskanalen.

Mohammed Saeid går in på sin tredje MLS-säsong sedan han lämnade Örebro SK efter säsongen 2014. Svensken har lämnat Colombus Crew, som var ett av de tio lagen som var med den första MLS-säsongen 1996. Saeids nya klubb Minnesota United gör sin första säsong någonsin i serien 2017.

- Det har varit mycket som är nytt. Hela laget är ju nästan nytt och man ser hur det byggs upp från början från tränaren till spelarna till alla som jobbar inom klubben. Det finns många som är nya så det är många som lär sig fortfarande. Men det är spännande, säger Saeid till Fotbollskanalen.

Hur märks det att Minnesota är en ny MLS-klubb, om du jämför med Columbus?
- Columbus är en etablerad klubb i MLS och de skötte massa grejer på andra sätt. Men just Minnesota håller på att lära sig massa grejer på kort tid. För det blev inte klart att det skulle bli MLS förrän hösten förra året, så de låg ganska mycket efter alla andra klubbar och på så sätt har de fått jobba extra hårt med allt de gör. Så allt kanske inte sitter på plats direkt. Men det blir bättre och bättre dag för dag.

Mohammed Saeid draftades av Minnesota i december. 26-åringen inspireras nu av att få vara med och bygga upp klubben.

- Det är en spännande utmaning för mig. Det är något nytt för mig. Tränaren pratade med mig och berättade hans vision för hela det här och jag gillade sättet han tänkte på, säger Saeid.

Hur känner du att du har utvecklats som spelare under dina år i MLS?
- Man utvecklas ganska mycket faktiskt. För det är en bra liga, både fysiskt, mentalt med resandet och tekniskt sett. Det är ganska snabbt spel här i MLS, det går fort åt båda hållen. Man måste vara ganska snabb i tanken och på så sätt känns det som att jag utvecklats ett steg till.

Minnesota har under vintern även värvat John Alvbåge från IFK Göteborg och Rasmus Schüller från Häcken.

- Det är skönt. Det är skönt att ha någon som pratar svenska. Det är ganska skönt att ha spelare som pratar samma språk som dig och man kan hänga lite, säger Mohammed Saeid.

Vad tror du att ni kan göra den här säsongen, hur högt sätter ni målen?
- Det är svårt, MLS är svårt. Det här blir mitt tredje år här nu och det är svårt för ett nytt lag att bara säga att man ska komma in och göra det här och det här. Man får ta det som det kommer och utvecklas för varje match. Som sagt är hela laget nytt. Och vi har bara spelat tillsammans i tre-fyra veckor. Så det kommer bli tufft, men jag tror att vi har ganska mycket kvalité i truppen och laget och jag tror att vi kan skrälla. Det är många som inte tror att vi kan komma till playoff men med det här laget som vi har så ser jag inte varför inte, säger Saeid till Fotbollskanalen.

Publicerad 2017-03-03 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå