Succédebut för Schweinsteiger - målskytt direkt för Chicago

Major League Soccer

Bastian Schweinsteiger hade det tufft i Manchester United.
I nya klubben Chicago fick tysken en drömstart med mål redan 16 minuter in i debuten.

Bastian Schweinsteiger har lämnat Manchester United för Chicago Fire i MLS. Tysken sattes i frysboxen under stora delar av höstsäsongen efter att José Mourinho tagit över laget. Inte nog med att Schweinsteiger var utanför truppen - mittfältaren fick inte ens träna med A-laget under en period.

Under lördagskvällen kom Schweinsteigers debut för Chicago - och vilken debut sedan. Redan efter 16 minuters spel i sin nya klubb blev tysken målskytt mot Montreal Impact. Efter en hörnvariant slog den tidigare Helsingborg-anfallaren David Accam ett precist inlägg som Schweinsteiger mötte med pannan och via målvakten tryckte han in bollen.

Montreal kom tillbaka i den andra halvleken. Först kvitterade Matteo Mancosu en kvart in i andra. I den 90:e minuten tryckte Ballou Jean-Yves Tabla in 2-1 för gästerna.

Chicago reste sig dock efter smällen. Med ett kliniskt avslut utjämnade Luis Solignac i den 93:e minuten. Efter en mycket dramatisk avslutning blev det 2-2 mellan Chicago och Montreal.

Bastian Schweinsteiger spelade hela matchen.