Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

USA

Svensken kan vinna historiskt MLS-pris: ”Inget jag förväntade mig”

Foto: SCANPIX

Efter en lysande säsong i Colorado Rapids har svenske Axel Sjöberg nominerats till årets försvarare i Major League Soccer.
- Det känns jättebra, det var inget jag förväntade mig i början av säsongen, säger han till Fotbollskanalen. 

Colorado Rapids, som förra året hamnade i botten av MLS, har överraskat stort och placerat sig högt upp i Western Conference-tabellen. Att laget har tagit klivet upp i toppen beror på en rad olika faktorer enligt lagets svensk, Axel Sjöberg.

- Det är många små detaljer, vår tränare förmedlade vad han ville bättre, vi fick in några nya spelare. Sen har vi hittat det spelsättet vi ville ha, förklarar den svenske mittbacken.

När nomineringarna till ligans bästa spelare offentliggjordes häromdagen stod det klart att 25-åringen kan utses till årets försvarare den 11 november. Där konkurrerar Sjöberg med Dallas-spelaren Matt Hedges och Jelle van Damme från LA Galaxy.

- Det var inget jag förväntade mig i början av säsongen men vi har spelat väldigt bra som lag och har haft en bra säsong, säger Axel Sjöberg.

Han lämnade Sverige och Djurgården redan som 18-åring för USA. Där spelade försvaren collegefotboll innan han draftades av Colorado Rapids 2015.

- Jag trivs jättebra här. Jag hade hur kul som helst på college och sen två år nu i MLS. Sedan är det klart att jag längtar hem till familjen, nära vänner och maten och så men jag åker hem en gång om året så då får jag min släng av Sverige. 

Framgången på andra sidan Atlanten har inte gått obemärkt förbi hemma i Sverige. Rykten att Sjöberg kan flytta hem till allsvenskan nästa säsong har cirkulerat. Bland annat ska ex-klubben Djurgården och Östersund ha visat intresse, något som dock spelaren själv avfärdar.

- Jag såg en tweet som sade just det där men jag har inte hört någonting själv, det är bara rykten, säger Axel Sjöberg.

Det måste kännas konstigt att se en sådan tweet, som handlar om en själv?
- Det känns lite märkligt men sådan är världen ibland.

Skulle du kunna tänka dig att flytta hem någon gång?
- Just nu så har jag fullt fokus på USA, men givetvis har jag tänkt på Sverige eftersom jag har mina nära och kära där. Men just nu trivs jag väldigt bra här, säger Axel Sjöberg. 

Publicerad 2016-11-03 kl 16:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER