POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
USA
2v

Tinnerholm efter landslagsplatsen: "Tycker fotboll är jävligt roligt nu"

Foto: Bildbyrån.

NEW YORK. Han tackade nej till januariturnén för att få ett break och ladda inför kommande säsong i MLS. Ett par månader senare blev Anton Tinnerholm uttagen till EM-kvaltruppen.
- Jag vet inte om det har med det att göra, men nu känner jag mig väldigt taggad och tycker fotboll är jävligt roligt, säger Tinnerholm till Fotbollskanalen.

Två veckor har gått sedan det svenska landslaget spelade sina första matcher i EM-kvalet. Med på samlingen var Anton Tinnerholm som, efter att ha tackat nej till januariturnén tidigare i år, nu blev vald till truppen.

- Det var jätteroligt att vara med igen. Det var ju ett tag sedan. Det är riktigt bra stämning i laget och väldigt roligt att vara en del av det, säger 28-åringen från Östergötland.

Han valde att avstå januariturnén för att vila upp sig både fysiskt och mentalt efter en lång debutsäsong i Nordamerika. Han tänkte långsiktigt och kom fram till att om han tog en paus skulle han kunna hålla en hög nivå under nästkommande säsong i New York City.

- Jag känner mig kropp, så pass gammal är jag. Och säsongerna i MLS är väldigt långa. Det är inga landslagsuppehåll, vi har ingen semester under säsongen utan man kör varje vecka in och ut. Det kan bli väldigt påfrestande framåt slutet, framför allt mentalt. Och jag kände att jag behövde ett break för att att jag skulle kunna prestera och känna mig sugen igen efter säsongen.

Du fick en plats till EM-kvalet nu, känner du att det kan ha med beslutet i vintras att göra?
- Jag vet inte om det har med det att göra, men nu känner jag mig väldigt taggad och tycker fotboll är jävligt roligt.

Trots att Anton Tinnerholm inte fick någon speltid mot varken Rumänien eller Norge känner han att han fick med sig en hel del tillbaka till vardagen i USA.

- Jag har ju hört väldigt länge, sedan slutet i Malmö, att jag varit väldigt nära. Sedan har jag aldrig kommit med. Det är inte så att jag varit bitter men jag har känt att jag varit där och nosat. Så det här blev ett kvitto på att de har koll på vad man gör här borta. Jag tycker att jag tagit kliv som fotbollsspelare och fått lite mer erfarenhet.

Han tillägger att han är stolt över prestationen som landslaget stod för, framför allt i rysaren mot Norge.

- Vi hade kvalitet både på träning och på match. Och jag tycker ändå att fyra poäng är en bra start. Vi skulle vilja ha tagit tre poäng mot Norge också, men jag tycker ändå att det visar på en jäkla karaktär att vända 0-2 borta mot Norge till 3-2. Det är inte vilka lag som helst som gör det. Otroligt starkt.

Ny säsong med New York City nu, hur är känslan inför denna säsong?
- Det är en skön känsla. Förutsättningarna här är kanon. Det är ett väldigt stort medicinskt team och allt runtom laget. Man får allting serverat för sig. Det är klart att det är väldigt proffsiga förutsättningar. Träningsfaciliteterna är hur fina som helst med massor av stora planer och gym och så.

- Vi har inte fått resultaten med oss men förutsättningarna finns och jag känner fortfarande att jag utvecklas som spelare och tycker att det är jäkligt roligt. Det är huvudsaken någonstans, så länge jag tycker det så trivs jag som fotbollsspelare.

Publicerad 2019-04-07 kl 09:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå