Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
USA
52v

Tinnerholm får legendaren som tränare: "Blev nervös när han ringde"

Foto: Bildbyrån

I slutet på januari ansluter Anton Tinnerholm till sin nya klubb New York City FC.
Där får han mittfältslegendaren Patrick Vieira som manager.
- När han ringde så blev jag väldigt nervös. Att prata med honom… Han är ju ändå en legend, säger Tinnerholm till Kvällsposten.

Anton Tinnerholm gjorde en strålande säsong i Malmö FF. Det blev den sista i klubben, åtminstone för den här gången. Högerbacken skrev nyligen på för New York City FC i MLS.

I en intervju med Kvällsposten berättar Tinnerholm om flytten, och om uppskattningen över sina tre och ett halvt år i MFF.

- Den är obeskrivlig, min tid här i Malmö. Den kärlek jag har fått och det jag har fått uppleva fotbollsmässigt, det är få som får uppleva det i livet, säger Tinnerholm till tidningen.

Säsongen i New York City FC drar igång med ett träningsläger i slutet på januari. I klubben får Tinnerholm Arsenal-legendaren Patrick Vieira som manager.

Första intrycket… När han ringde så blev jag väldigt nervös. Att prata med honom… Han är ju ändå en legend. Sedan efter ett tag så kom jag in i det och blev förvånad att han hade så bra koll på mig som han ändå hade. Det var inte bara klyschor att jag var bosman och att jag vunnit SM-guld, utan han hade en bra bild av mig, säger Tinnerholm.

Men innan 26-åringen drar igång med sin nya klubb så är det januariturné i Abu Dhabi med det svenska landslaget som gäller. Tinnerholm tror att flytten till New York kan ta honom närmare VM-truppen.

Landslagschanserna skulle jag säga att de ökar om jag får spela och gör det bra i MLS. Man har ju sett att i allsvenskan är det svårt. Om man inte spelar i Europa så är det i princip omöjligt.

Publicerad 2017-12-17 kl 12:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons