Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
USA
31v

Tinnerholm om Vieiras avsked: "Klart att det är tråkigt"

Foto: Bildbyrån.

Domenec Torrent ersätter Patrick Vieira som tränare i New York. 
Anton Tinnerholm blev inte förvånad över Vieiras avsked.  
- Det kom inte som en chock, säger svensken till Fotbollskanalen.

Den svenske högerbacken Anton Tinnerholm lämnade i början av december i fjol Malmö FF för New York City och spel under den franske legendaren Patrick Vieira i MLS. Det blev däremot bara tolv matcher för svensken under Vieira, som under en längre tid ryktats vara på väg bort från klubben och i dag blev klar som ny huvudtränare i franska Nice i Ligue 1.

Klubben presenterade därefter spanjoren Domenec Torrent, assisterande tränare till Pep Guardiola under de senaste elva åren, som ny huvudtränare i klubben. 

- Det är klart att det är tråkigt, har väl ryktats ett tag om det. Kom inte som en chock. Det är tråkigt för oss här i laget, bara varit här ett halvår, men byggt upp något bra, et är klart att vi kan ha något på gång med en annan tränare, men inpräntat en ide och en filosofi, som vi går tydligt efter, så det är tråkigt, men så är det i branschen. Inte första gången det sker, tråkigt för oss som lag, har dålig koll på han som kommer ny, men antar att filosofin ska var aungfefär den samma.

- Det är klart att det är tråkigt (att Vieira lämnar), även om det har ryktats om det ett tag. Det kom inte som en chock. Det är tråkigt för oss här i laget. Jag har bara varit här ett halvår, men vi har byggt upp något bra, samtidigt som vi också kan ha något på gång med en annan tränare. Han (Patrick Vieira) präntade in en idé och filosofi, som vi har spelat väldigt tydligt efter, så det är tråkigt, men sådan är branschen. Det är inte första gången det sker, men det är tråkigt för oss som lag. Jag har dålig koll på han (Torrent) som kommer nu, men jag antar att vår filosofi ska vara ungefär densamma, säger Anton Tinnerholm till Fotbollskanalen.  

Hur var det att ha Vieira som tränare?
- Han hade väldigt stor respekt med sig eftersom att han vann allt som spelare. Han var även väldigt bra som tränare med en tydlig filosofi, samtidigt som han var noggrann kring detaljer med hur vi ska spela och kring vår matchplan som varierade lite utifrån motstånd. Han var väldigt professionell och lade ner stor tid på att förbereda och motivera oss spelare. Han satte höga krav, vilket det också måste vara på den här nivån. 

Hur bra koll har du på Domenec Torrent?
- Jag vet väl att han har varit assisterande tränare till Pep i många år och vunnit det mesta som går att vinna, men jag vet inte mycket mer. Han ska börja träna oss så snart visumet är klart, så man får se, men det känns som filosofin kommer att vara densamma.

Tinnerholm har under inledningen av säsongen kommit till spel i tolv av femton matcher och dessutom stått för två mål och en assist. Han är därmed inte orolig över att mista sin startplats under den nye tränaren.

- Det är klart att man börjar om lite på ruta ett, men samtidigt tror jag att den nye tränaren har sett många av våra matcher. Jag har kommit in i det bra och även presterat bra på slutet, så om jag fortsätter att prestera på den nivån, så kommer jag att behålla min startplats. Det är som alltid att man måste prestera för att få spela, säger han. 

- Det har rullat på bra för mig. Jag fick en kanonstart med volleymål i första hemmamatchen och sedan blev det ett mål i någon av de första bortamatcherna, så jag kom in i det snabbt. Jag har egentligen presterat bättre i slutet sett över hela matcher, även om jag inte gjort någon volleykanon. Jag trivs ruggigt bra i stan och i laget, fortsätter han. 

Tinnerholms New York har dessutom fått en flygande start på säsongen och är placerat på andraplats i den östra konferensen med två poäng upp till Atalanta i serietopp. 

- Vi har runt 14,15 olika nationaliteter i laget, så man visste väl inte riktigt hur det skulle gå. Det är däremot en väldigt god stämning i gruppen och det har känts väldigt bra. Vi spelade 1-1 mot Atlanta senast och hade tre, fyra avslut i stolpen, så det var bara helt sjukt att vi inte vann den matchen och det är ju det bästa laget. Vi är där uppe för att stanna och jag tror absolut att vi har chans att gå hela vägen. 

Högerbacken hymlar inte om sitt mål - New York ska i höst fira första MLS-titeln. 

- Vi vill vinna, så är det. Vi har väl sagt tydligt från början att om vi presetrar på den nivån, som vi kan, så kan vi gå hela vägen. Alla spelare i laget går för att vinna. För mig är det ganska självklart, vi går för att vinna. Det är en lång säsong och det blir lite speciellt med slutspel, men det gäller att vara bland de sex bästa lagen och sedan vara bäst när det gäller. Det är många bra lag, men det är klart att vi går för det, säger han. 

I laget finns sedan tidigare även de allsvenska bekantingarna - tidigare AIK-mittfältaren Ebenezer Ofori och tidigare Malmö-anfallaren Jo Inge Berget. 

Publicerad 2018-06-11 kl 22:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons