POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
USA
1v

TV: Amerikanskan mot familjärt motstånd: "Jag har goda vänner i den svenska truppen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

I natt möter Sverige USA.
En spelare som har en hel del kännedom om svensk fotboll är amerikanskan Christen Press.
- Det känns familjärt när det kommer till sådana här möten, säger Press till TV4 Sporten.  

Med en världsmästartitel i bagaget så ställs nu USA mot Sverige i en träningslandskamp under natten till fredag. Amerikanerna håller nu på att avsluta sin segerturné efter VM och har fullt fokus på OS nästa sommar i Japan. Laget har även en ny tränare sedan i oktober, Vlatko Andonovski. Något som den amerikanska landslagsspelaren Christen Press ser positivt på. 

- Jag tror att vårt lag befinner sig i en väldigt speciell situation. Vi går mot slutet på vår segerturné och slutet på säsongen och vi har en ny tränare. Så vi befinner oss lite i början av något nytt tror jag. Vi förbereder oss för kvalificeringen till OS, vi har nya spelare och nytt träningssätt och på grund av det så fokuserar vi väldigt mycket på vårt eget lag, säger hon till TV4 Sporten. 

Med en ny tränare, innebär det att man vill visa sig än mer. För att visa att man verkligen vill vara kvar i laget? 
- Ja det tror jag, det är speciellt för alla spelare och individer men framförallt för hela laget. Det är en helt ny fräsch energi vilket är väldigt bra för oss med en helt ny start då det är svårt att göra övergången snabbt från VM till OS. Men att ha en ny tränare nu som motiverar påminner oss om att vi har en stor tävling framför oss, vilket är väldigt viktigt. 

Christen Press är inte bara en av det amerikanska landslagets starkaste spelare. Hon har även erfarenheter från att ha spelat i allsvenskan med Kopparbergs/Göteborg vilket gör USA:s möte med Sverige extra speciellt, säger spelaren till TV4 Sporten. 

- Jag har mött Sverige några gånger nu sedan jag spelade där så det känns familjärt när det kommer till sådana här möten. Oftast har jag goda vänner som spelar i motsatt trupp och det är alltid roligt. Men jag vet inte hur det är nu med tanke på att truppen förändras så ofta.        

Flera svenska spelare har pratat om VM och det faktum att de aldrig fick någon revansch på er efter gruppspelet, och om de skulle mött er i finalen så skulle de ha vunnit. Vad är ditt svar på det? 
- Det får vi höra från nästan alla lag vi spelar mot, såsom Frankrike de förberedde sig inför kvartsfinalen (VM) som om de var deras final, men det är en del av spelet. Vi tar varje möte seriöst och har väldigt mycket respekt för alla vi spelar och det är därför vi har haft så mycket framgångar.

Publicerad 2019-11-07 kl 16:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå