Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
USA
37v

TV: Beckham vill göra Miami till folkets lag: "De ska vara involverade"

Foto: TT.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

David Beckham vill att Miami ska bli folkets lag i staden.
Han vill att Miamiborna ska vara en del av det nya MLS-laget.
- De ska vara involverade i varje steg på vår väg, säger han. 

Den engelske fotbollsikonen David Beckham fick, efter fyra års väntan, under måndagen gå ut med att han fått licens att starta ett MLS-lag i Miami, där han blir delägare i föreningen. Det är ännu inte klart när laget kliver in i MLS, först vill Beckham utveckla klubben med hjälp av människorna i staden. 

- Det är människorna i Miamis lag. Vi vill att de ska vara involverade i varje steg på vår väg. Vi vill att de ska vara involverade, när vi namnger laget, vi vill att de ska vara involverade när vi väljer färger till laget. Steg för steg kommer vi att gå ut med när vi vill att människorna ska bli involverade, säger David Beckham. 

Han vill dessutom inte bara plocka in stjärnor utifrån, även bygga en ungdomsakademi, där ungdomar från Miami har chans att utvecklas och ta sig upp i A-laget. 

- Jag har sagt att vårt lag ska värva in stjärnor. Men vårt lag har också en filosofi om att bygga en akademi, ge unga barn från Miami en chans. Det finns inget som gör någon stoltare i en stad än att få se en ung kille från staden gå till ett lag som vårt lag ska bli och sedan möjligen få representera landet. Det är inget som gör människor stoltare än att se unga talanger från staden som blir framgångsrika, säger han. 

Beckham har redan tagit emot samtal från flera spelare som vill representera laget, men vill tills vidare ta allting med ro. 

- Det har varit många spelare som ringt mig eftersom att jag inte bara har spelat i England, jag har haft turen att spela i många europeiska klubbar. Självklart har jag också spelat i USA, så det har varit många människor och många olika spelare som ringt mig och frågat "okej, när är Miami igång?" och det har hänt många gånger under de senaste fyra åren. Vi har flera alternativ men jag tror att vi  måste luta oss tillbaka, fokusera på vad som är viktigt under de närmaste månaderna och sedan börjar vi titta på spelare.

Se hela intervjun i spelaren ovan. 

Publicerad 2018-01-30 kl 09:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons