TV: Eriksson målskytt och framspelare i San Josés överkörning

San José Eartquakes körde över Kansas City med 4-1.
Ett av målen gjorde svenske Magnus Eriksson.

Se Erikssons mål längre ner i artikeln.

Den tidigare Djurgården-spelaren Magnus Erikssons San José Earthquakes har haft det tufft under inledningen av säsongen. Inför mötet med Kansas City hade laget förlorat fem matcher och bara vunnit en.

Då kom en efterlängtad seger.

Laget vann med 4-1 mot Kansas City efter Danny Hoesen gett sitt lag en drömstart genom att trycka dit både 1-0 och 2-0 med lite mindre än kvarten spelad. Efter halvtid utökade San Josés Shea Salinas efter en passning från Magnus Eriksson, men det var inte slut där. I den 61:e minuten försökte Eriksson hitta fram till en lagkamrat med en passning, men i stället blev det en form av ett väggspel med en Kansas-back. När Eriksson fick tillbaka bollen nöp han till på ett tillslag och satte dit 4-0, svenskens andra mål i MLS den här säsongen.

Med dryga 25 minuter kvar av matchen reducerade Kansas till 4-1 från straffpunkten och det blev matchens sista mål. Magnus Erikssons och hans San José tog årets andra seger. Härnäst ställs laget mot Seattle Sounders.