TV: Galaxy föll tungt i jakten på slutspel – då sågar Zlatan ligan: ”Det är ett skämt, ett stort skämt”

Major League Soccer

LA Galaxy föll tung i natt mot Colorado Rapids i MLS med 2-1.
Nu halkar laget ner under slutspelsstrecket och efter matchen sågar Zlatan Ibrahimovic både lagkamrater men främst ligan.
- Det är ett skämt, ett stort skämt, säger svensken enligt Expressen.

Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy går en tuff kamp för att ta en slutspelsplats i den västra konferensen i MLS. Laget har leget precis ovanför strecket en längre tid, men trillade i natt ner under strecket efter 29 omgångar spelats då Galaxy föll mot bottenlaget Colorado Rapids med 2-1.

Matchen var händelsefattig i långa stunder efter att Ibrahimovic träffat ribban efter bara tio minuter med ett tungt skott.

Det första målet kom inte förrän i den 79:e minuten, när hemmalaget Colorado fick en frispark i en farlig position. Den lyftes in mot straffområdet, där Cole Bassett nådde högst och nickade in 1-0.

Galaxy kvitterade snabbt med ett hörnmål när Giancarlo Gonzales nådde högst och såg då ut att kunna få med sig en viktig poäng. Men istället skulle Rapids slå till igen.

Andre Shinyashiki föll fem minuter från slutet i Galaxys straffområdet och domaren valde att blåsa straff. David Bingham i LA-målet gick åt rätt håll och fick en hand på Nicolás Mezquidas straff, men lyckades inte hålla bollen ur nätet.

- De sista tio minuterna var kaos. De gjorde mål, vi gjorde mål, de gjorde mål, vi kunde ha gjort mål. Det var matchen. Innan dess … var matchen väldigt tråkig, säger Zlatan Ibrahimovic enligt Expressen.

Trots att det blev över 12 minuters stopptid lyckades inte Galaxy få till något kvitteringsmål, vilket gör att de nu ramlar ner under slutspelsstrecket. Galaxy lyckades också få till en bra kvitteringschans, men Rolf Feltscher missade målet med en nick. Han fick också ta emot en spark i situationen, men domaren valde efter VAR-granskning att inte ge Galaxy en straff.

Efter matchen är Zlatan inte nådig med sin kritik, då han menade att matchen spelades för tätt inpå landslagsuppehållet. Galaxys match spelades bara en dag efter att de sista landskamperna spelades.

- Vi har fler landslagsspelare än andra lag så det får större konsekvenser för oss än de andra. Så det är något MLS behöver ta tag i, också. För det är vi som tar smällen. Vi saknar några spelare, och några kom in i dag till och med, och de spelade i går och så spelar de i dag. Så det är ett skämt, det är ett stort skämt.

Han var också kritisk till det egna försvaret, som han menar borde ha stoppatShinyashiki när Rapidsanfallaren tog sig in straffområdet för enkelt innan straffen.

- Det enda jag såg var att han dribblade i straffområdet. Om man tillåter att nån dribblar bort en där, så blir det konsekvenser. Han ska inte få dribbla på det sättet som han gjorde. Så det är fortfarande ett misstag av oss.

Galaxy ligger åtta i den västra konferensen med 42 poäng, men de har bara en poäng upp till slutspel och bara fyra poäng upp till tvåan i konferensen, Real Salt Lake. I den ytterst jämna tabellen har Colorado något högre upp till en slutspelsplats, då de för nuläget ligger sju poäng ifrån slutspel.

I hemmalaget fick svenske Axel Sjöberg hoppa in i den 87:e minuten och hjälpa Rapids att säkra segern.