TV: Gustav Svensson MLS-mästare – Sounders vann finalen mot Toronto

MLS Cup Playoffs

Gustav Svensson är MLS-mästare med Seattle Sounders.
Detta efter en klar 3-1 seger mot Toronto FC i finalen på hemmaplan, där Svensson var inblandad i två av målen.

Se Seattles 2-0-mål i spelaren ovan.

Gustav Svensson och hans Seattle Sounders blev under söndagskvällen MLS-mästare. Det stod klart efter 3-1 i finalen mot Toronto FC hemma på Centrylink Field.

Första halvleken var utan riktiga målchanser, där Nicolas Benezet fick den bästa målchansen för gästerna Toronto där han tvingade Stefan Frei i Seattles mål till en fin räddning. Seattles bästa målchans fick Raul Ruidiaz, som blev helt ensam i straffområdet, men då stod Quentin Westberg för en fin aktion.

1-0 kom en stund in i den andra halvleken. Kelvin Leerdam kom upp i ett anfall från sin högerbacksposition och avlossade ett skott som tog på en försvarare och gick in.

Lite senare i andra halvlek blev det 2-0 till Seattle. Svenske Gustav Svensson vann tillbaka bollen på offensiv planhalva och spelade bollen framåt i banan. Där petades den fram till Víctor Rodríguez Romero som tog ett avslut vid straffområdeslinjen och tryckte in bollen i bortre burgaveln.

3-0 kom bara minuter från slutet när Gustav Svensson slog en lång boll från enga försvaret som letade sig fram till Raul Ruidiaz. Anfallaren slet till sig ett friläge och tryckte in 3-0 och punkterade definitivt matchen.

Toronto reducerade på tilläggstid genom Jozy Altidore, men kom aldrig närmre utan  Seattle säkrade sin andra MLS-titel efter deras första seger 2016. Titeln är Gustav Svenssons första sedan flytten till USA 2017.

Seattle: Frei - Leerdam, Torres, Kim, Smith - Svensson, Roldan - Jones, Lodeiro, Morris - Ruidiaz

Toronto: Westberg - Auro, Mavinga, Gonzalez, Morrow, Bradley, Delgado, Osorio, Benezet, Endoh, Pozuelo