TV: Ibrahimovic med drömmål i förlust - gick miste om skytteligatiteln

Trots det blev det förlust mot Houston Dynamo med 4-2.
Nu får Ibrahimovic och Galaxy ta sikte på MLS-slutspelet.

Se Ibrahimovics mål mot Houston och höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy var inför söndagskvällens möte med Houston Dynamo redan klart för slutspel i MLS. Det hindrade däremot inte svensken från att imponera på nytt.

Ibrahimovic gav redan i nionde minuten Galaxy ledningen i matchen. Anfallaren smekte, stillastående någon meter utanför straffområdet, upp bollen i bortre burgaveln till 1-0.

- Det är hur snyggt som helst, säger C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

Men ledningen stod sig inte allt för länge. Houston, med förre Elfsborg-backen Adam Lundqvist i startelvan, kvitterade strax före halvtid till 1-1 genom Christian Ramirez och även i andra halvlek till 2-2. Trots att Galaxy och Ibrahimovic försökte flera gånger om framåt fick svensken inte fira ytterligare ett mål. I stället stod Ramirez för sitt andra mål för kvällen till 3-2 och fick på övertid se Memo Rodriguez utöka till 4-2-seger.

Los Angeles Galaxy föll därmed tungt i sista omgången i grundserien, men är trots det klart för slutspel i MLS, till skillnad från Lundqvists Houston Dynamo. Galaxy ställs i första slutspelsomgången mot Minnesota. Matchen avgörs över ett möte.

Ibrahimovic blev därmed också noterad för 30 mål på 29 ligamatcher, medan rivalen i Los Angeles FC Carlos Vela blev noterad för 34 mål på 31 matcher efter ett hattrick i söndagskvällens 3-1-seger mot Colorado Rapids i ligaspelet. Därmed gick Ibrahimovic miste om skytteligatiteln, som delas ut efter grundserien, den här säsongen.

FAKTA

MLS-slutspelet

Västra divisionen
Minnesota United-Los Angeles Galaxy (Zlatan Ibrahimovic)