TV: Ibrahimovic tvåmålsskytt - sköt Galaxy närmare slutspel med kanonträff

Zlatan Ibrahimovic hade i natt ny show i MLS.
Han sänkte Vancouver med två mål, varav ett en kanon upp i nättaket.
- Om vi spelar så här är vi ett hot mot alla lag, säger svensken.

Se Ibrahimovics mål i Sporten i spelaren ovan.

Los Angeles Galaxy och Zlatan Ibrahimovic är efter ett par tuffa sommarmånader i ligan på jakt efter den sista slutspelsplatsen i västra divisionen i MLS. I natt tog sig laget ett steg närmare det efter seger i hemmamötet med Vancouver Whitecaps med 3-0 på StubHub Center.

Ibrahimovic, som nyligen gjorde sitt 500:e tävlingsmål i karriären, var spelsugen och satte i den fjärde minuten fram bollen i bra läge till Romain Alessandrini i straffområdet, som blev fälld och tilldelad straff. Svensken var därefter kylig och sköt 1-0.

I andra halvlek var det dags igen, svenskens show var ännu inte över. Ibrahimovic avancerade mot mål, dribblade bort en motståndare och stänkte från straffområdeslinjen upp bollen i nättaket till 2-0.

Matchen var över, tre poäng i hamn. Galaxy vann med 3-0 efter straffmål av Romain Alessandrini, som han fick efter att Ibrahimovic blev fälld i straffområdet.

- Om vi spelar så här är vi ett hot mot alla lag. Jag är säker på att ingen vill möta oss i slutspel eftersom vi blir farliga om vi spelar som vi gör just nu. Det är bara hoppas, för deras skull, att vi inte går till slutspel. Vancouver var fysiskt starka. Det här var första gången sedan England och Premier League som jag såg så fysiskt stora killar. De gjorde det bra, men vi gjorde det bättre, säger Ibrahimovic efter i ett klipp på LA Times-journalisten Eduard Cauich Twitter-konto.

Galaxy har tre matcher kvar av säsongen och ställs härnäst den 7 oktober mot Sporting Kansas City borta i ligan. Laget jagar ännu slutspel och har en poäng upp till Real Salt Lake på sjätteplats (som innebär slutspel), men med en match mer spelad i ligan.