TV: Nani sköt Orlando till final - Jansson med otrolig assist

MLS Cup Playoffs

Orlando City är i final i MLS-slutspelet.
Mycket tack vare två fullträffar från Nani – och en klassassist av Robin Jansson.

Se Nanis mål och Janssons assist i spelaren ovan.

Orlando City och Minnesota United gjorde i natt upp om vilka som skulle ta den andra finalplatsen i MLS-slutspelet. Och det var Orlando som tog greppet om matchen under den första halvleken.

Nio minuter från pausvisslan kom nämligen 1-0, vackert genom Nani. Men förarbetet – av den tidigare AIK-backen Robin Jansson – höll minst lika hög klass. Den 28-årige backen slog en svepande boll i höjd med eget straffområde som hittade portugisen perfekt. Nani tog ner bollen elegant och placerade in 1-0 för Orlando.

- Vem behöver en playmaker när du har en försvarare som kan spela på det viset?, säger kommentatorn om Janssons framspelning.

Nani gjorde därefter 2-0 strax innan första halvlek var över – men det blev lite nerver mot slutet. Minnesota reducerade sju minuter från full tid men på stopptid punkterade sedan Benji Michel mötet när han gjorde 3-1 för Orlando.

Janssons Orlando ställs nu mot Portland Timbers i finalen, en match som spelas natten mellan tisdag och onsdag nästa vecka.

Publicerad 2020-08-07 kl 07:10