TV: Rooneys heroiska insats gav seger i 96:e (!) minuten

Major League Soccer

Wayne Rooney gjorde nyligen sitt första mål i MLS.
I natt gav han D.C. United seger i den 96:e minuten med först en otrolig hemlöpning och därefter en perfekt slagen crossboll och assist till 3-2.

Tidigare engelske landslagsanfallaren Wayne Rooney, 32, lämnade nyligen Everton för D.C. United och blev för två veckor sedan målskytt för fösta gången i MLS, samtidigt som han blev knockad blodig efter en duell med svensken Axel Sjöberg i Colorado.

I natt spelade åter engelsmannen från start för D.C. United mot Orlando City. Det blev en svängig match, där Orlandos Dom Dwyer i den 79:e minuten kvitterade till 2-2 efter två mål av Uniteds Luciano Acosta, varav en assist av Rooney till första målet.

Därefter tog Rooney över showen igen, men den här gången i den 96:e minuten. United jagade ett segermål och hade målvakten högt uppe på offensiv planhalva, vilket gjorde Orlandos kontring blev extra farlig.

Rooney uppfattade situationen, tog en rejäl hemlöpning, vann tillbaka bollen på egen planhalva med en tackling, förde upp bollen på offensiv planhalva igen och slog en lång crossboll in i straffområdet till Acosta och 3-2.

Rooney fick därmed fyra tre poäng, tredje raka matchen utan förlust och är nu noterad för ett mål och tre assist på sex framträdanden i MLS.

Se Rooneys heroiska insats i tweeten nedan.

Publicerad 2018-08-13 kl 07:10