TV: Svenssons Seattle slog ut LAFC - är klart för MLS-final

Gustav Svenssons Seattle trummar vidare.
Laget besegrade i natt Los Angeles FC med 3-1 och nu väntar final i MLS.
- Jag är så glad för fansens skull och stolt över spelarna, sa tränaren Brian Schmetzer enligt Seattle Times.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Seattle Sounders blev fyra totalt i MLS-tabellen, i slutspelet började man med att slå ut Dallas med 4-3. Därefter tog laget sig an Real Salt Lake i Conference semifinal där Gustav Svensson inledde målskyttet med ett nickmål, matchen slutade 2-0 efter att Nicolas Lodeiro spikat slutresultatet.

I natt blev laget klart för MLS-final, detta efter att ha vänt underläge mot Los Angeles FC.

LAFC:s Eduard Atuesta drog i den 17:e minuten in en vacker frispark, men redan fem minuter senare kom kvitteringen. Nicolas Lodeiro spelade fram Raul Ruidiaz som dunkade in 1-1.

I 26:e minuten var vändningen fullbordad, denna gång gjorde Lodeiro själv målet efter ett avslut utifrån.

I 64:e minuten spikades slutresultatet efter att firma Lodeiro och Ruidiaz samarbetat på nytt där den senare placerade in 3-1.

- Jag är så glad för fansens skull och stolt över spelarna. Vi utvecklade en matchplan som spelarna utförde vilket resulterade i segern, sa tränaren Brian Schmetzer enligt Seattle Times.

Det betyder att Seattle Sounders på nytt nått MLS-final, något man lyckades med både 2016 då man vann och 2017 där det blev finalförlust. I finalen väntar antingen Toronto eller Atlanta.