TV: Vela stod för solomål när Los Angeles krossade Erikssons San José

Major League Soccer

Carlos Vela fortsätter att dominera i MLS.
Natten mot torsdagen stod mexikanen för två nya mål, där det andra var en läcker soloprestation där han fintade av två motspelare och målvakten innan han retligt rullade in bollen i det öppna målet.

Se Velas solomål bland höjdpunkterna i spelaren ovan.

LAFC och Carlos Vela har under säsongen dominerat i MLS. Laget säkrade en slutspelsplats i helgen som första lag i ligan samtidigt som Vela blev historisk som den spelare som gjort mest poäng någonsin under en säsong.

Men mexikanen var inte nöjd där och under natten mot torsdagen mot San José Earthquakes stod han för två nya mål. Det första kom på straff i den 16:e minuten, men det andra i slutet av den första halvleken var ett klassmål.

Vela väggspelade sig fram med hjälp av en lagkamrat innan han fullständigt lurade Florian Jungwirth med en snabb tvåfotare. Sedan blev det målvakten Mario Daniel Vegas tur att bli lurad innan Vela retlig väntade ut en försvarare som kastade sig mot mållinjen för att enkelt kunna rulla in bollen i den öppna målet. Målet var anfallarens 26:e under året, vilket gör att Vela nu har fem mål mer än tvåan Josef Martinez och sex mål med än Zlatan Ibrahimovic.

Vela hade då även stått för skottet som ledde till returen för 1-0 genom Diego Rossi och när Joshua Perez tryckte in 4-0 med tio minuter kvar var överkörningen ett faktum. LAFC vann klart med 4-0 och drygar därmed ut sin ledning i den västra konferensen till 19 poäng.

Magnus Eriksson fick sitta på bänken hela matchen för San José.