TV: Zlatan bakom Galaxys sena upphämtning i derbyt

Major League Soccer

LA Galaxy hämtade upp ett tvåmålsunderläge till 2-2 i nattens stadsderby mot LA FC.
Detta efter att 36-åringen stått för en assist till Romain Alessandrinis reduceringsmål.

Zlatan Ibrahimovic lämnade Manchester United för LA Galaxy tidigare i vår. I debuten mot LA FC stod han för två mål när Galaxy vände och vann i slutskedet.

Sedan dess har det blivit ytterligare elva mål i MLS.

Galaxy inledde även nattens stadsderby mot topplaget LA FC svagt. Den mexikanska landslagsspelaren Carlos Vela, med förflutet i Arsenal, sköt 1-0 till LA FC i matchens sjunde minut - och med 20 minuter spelade stod det 2-0 på resultattavlan. Detta efter att Lee Nguyen utökat ledningen på Banc of California Stadium.

LA FC såg länge ut att bekvämt kunna spela av matchen.

Men med tio minuter kvar att spela blixtrade Ibrahimovic till. Han drev först förbi den stötande försvaren och spelade bollen snett inåt bakåt till en instörtande Romain Alessandrini. Marseille-sonen tryckte in reducering bakom en chanslös Tyler Miller.

Ola Kamara kvitterade till 2-2 i den 86:e matchminuten.

Upphämtningen innebär att LA Galaxy är obesegrade i åtta raka matcher - och har alltså inte förlorat sedan maj då FC Dallas vann med 3-2. En poäng i nattens derby innebär att Galaxy befäster den fjärde slutspelsplatsen.

Se Zlatans assisterande passning i tweeten nedan.

Publicerad 2018-07-27 kl 07:52