TV: Zlatan efter drömdebuten: "Var glad när matchen var slut, vet inte om jag hade orkat mer"

Major League Soccer

Zlatan Ibrahimovic stod för en osannolik debut för LA Galaxy.
Med två mål, varav ett drömskott, avgjorde svensken derbyt.
Jag hörde att fansen skrek: "Vi vill ha Zlatan" och jag gav dem Zlatan, säger anfallaren.

Se ett utdrag från Zlatans presskonferens efter debuten i spelaren ovan.

Zlatan Ibrahimovic fick en sagolik start i LA Galaxy efter den uppmärksammade flytten över Atlanten till MLS. 20 minuter från slutet hoppad svensken in i det första historiska LA-derbyt. Och efter dryga fem minuter slog Zlatan till med ett drömmål från 40 meter och kvitterade matchen till 3-3. På stopptid avgjorde svensken sedan med ett nickmål (se målen här).

- När jag satt på bänken kunde jag känna stödet, inte bara för mig men för hela laget. Före jag kom in skrek de; vi vill ha Zlatan, och jag gav dem Zlatan. Det är lättare att spela när du har fansen som pushar dig, säger Ibrahimovic.

Det blev alltså 20 minuter för Zlatan i debuten, och den jetlaggade svensken var glad över att det inte blev mer.

- När det går bra och du ser glädjen i dina lagkamraters ögon vill du bara fortsätta köra. Men jag var glad när matchen var slut för jag vet inte om jag hade orkat spela mer!

Publicerad 2018-04-01 kl 08:37