POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
USA
15v

TV: Zlatan om spelet bakom drömdebuten: "Rekommenderade mig att inte spela"

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses hela intervjun med Zlatan Ibrahimovic i samband med prisutdelningen av "Number 10"

Zlatan Ibrahimovic klarade inte klubbens tester, och rekommenderades att inte spela derbyt mot LAFC.
Trots det debuterade svensken med ett drömmål och ett avgörande på stopptid.
- Det var som att det tog mig tillbaka till innan jag fick skadan, säger Zlatan i en intervju i samband med priset "Number 10".

Zlatan Ibrahimovic gjorde en otrolig debutinsats för Los Angeles Galaxy i våras. Efter att precis kommit tillbaka från en knäoperation hoppade svensken in i derbyt mot LAFC - och gjorde två mål, varpå det ena var ett riktigt drömmål nästan från halva plan, i en match som Galaxy vände och vann med 4-3.

I samband med prisutdelningav av priset "Number 10" på Fotbollsgalan berättar Zlatan i en intervju att han, efter klubbens tester, rekommenderades att stå över matchen.

- Det var derby, det var det här historiska mötet, två lag från Los Angeles och de bad mig: ”Snälla, det är den här matchen vi vill att du ska bli spelklar till”. Då är det en story som inte många vet. Jag gör ett par tester här (i Los Angeles) och jag är jetlaggad, kroppen bara lägger av vid klockan fyra. Då säger den ena preparationstränaren att: ”Jag rekommenderar dig att inte spela matchen i morgon", säger Zlatan i intervjun.

- Då hade jag gjort något test för huvudet där de kunde mäta ut saker som jag inte tror på. När det gäller teknik och det du gör på planen så är det två olika världar, för mig, men jag är mer old school. Jag började spelade fotboll när sådant inte fanns.

Men Zlatan återfanns som bekant på bänken då matchen började - och efter att ha hoppat in ordnade han på egen hand en vändning.

Ibrahimovic berättar att han redan i ögonblicket då han träffade bollen, visste att den skulle gå in.

- Det var som att det tog mig tillbaka till innan jag fick skada. Jag kände mig levande. Det här är min scen, det här är min arena. Jag kände glädjen och jag kände hur publiken gick igång.

Priset "Number 10" delades ut för första gången på Fotbollsgalan förra året. Då vann "Locker Room Talk" priset. Årets pris delas ut på Fotbollsgalan om en vecka, den 12 november klockan 20.00.

I spelaren ses hela intervjun med Zlatan Ibrahimovic i samband med prisutdelningen av "Number 10".

Publicerad 2018-11-05 kl 22:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå