Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
USA
33v

Zlatan i ny dokumentär: "Ligger nåt slags hat där under"

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovics väg till den superstjärna han är i dag har inte varit spikrak.
36-åringen upplever att det funnits ett hat mot honom som person.
- Då frågar jag mig själv; om jag hade haft ett svenskt efternamn, vad hade de gjort då?, säger Zlatan i en dokumentär i SVT.

I en ny dokumentär i SVT berättar Zlatan Ibrahimovic om vägen fram till att bli Sveriges störste fotbollsspelare genom tiderna. Bland annat riktar anfallaren kritik mot sportchefen under sin tid i Malmö FF - Hasse Borg. Ibrahimovic har tidigare sagt att han utnyttjats av sportchefen.

- Hasse Borg pumpade mig; 'du behöver ingen agent, du behöver ingen agent'. De bara lurar en, de vill bara åt pengar hit och dit. Istället blir jag lurad av Hasse Borg. Det var min start på karriären. Och han snurrade upp mig på läktaren. Och tänk dig efter det, då gällde det att få människor runt om mig som jag vet är 100 procent vid min sida, säger Zlatan till SVT.

Ibrahimovic berättar också att han upplever att det har funnits ett underliggande hat mot honom under hans karriär

- 'Han är för kaxig, han tror att han är nåt'. Om någon skriver skit, rent ut sagt, om mig. Inte nåt sportsligt: 'du har gjort en dålig match', 'du har inte varit tillräckligt bra'. Det där tillhör mitt professionella jobb, det är helt okej. Men när nån attackerar dig personligt eller snackar skit, och Sverige hoppar på dig istället för att försvara en. Då frågar jag mig själv; om jag hade haft ett svenskt efternamn, vad hade de gjort då? Hade de försvarat mig, eller hade de slängt ännu mer skit? Nånstans där under ligger nåt slags hat.

36-åringen har dock använt "skitsnacket" som en tändvätska för sig själv på planen.

- Det var jag mot allihop. Allihop. Det var jag som skulle visa att jag var världens bästa. Det var jag som skulle göra allt det där som skulle behövas göras. Det är egot som kommer igång, som kickar igång en. Alla de som har snackat, 'nu ska jag visa er också'. Det var allting som kickar igång en, det var som en cirkel runt om mig, alla skrek från alla håll, säger Zlatan.

Publicerad 2018-06-03 kl 10:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons