Zlatan Ibrahimovic tillbaka med besked - sänkte Portland med två straffmål

Major League Soccer

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka från skada.
Då slog han till med två mål från elva meter i 2-1-segern mot Portland.
- Vi arbetar hårt, men det här är bara början, sa svensken till LA Galaxy efter matchen.

Se Zlatans "Panenka"-straff i Sporten i spelaren.

Zlatan Ibrahimovic nätade i MLS-premiären mot Chicago. Men efter succéstarten har svensken tvingats avstå två matcher på grund av skada. För lite mer än vecka sedan berättade dock tränaren Guillermo Barros Scheletto att Ibrahimovic sannolikt skulle vara tillgänglig mot Portland.

Svensken var också tillbaka till Portlandmatchen. Och han visade vägen i 2-1-segern.

Zlatan Ibrahimovic var nära att ge LA Galaxy ledningen redan efter tretton minuters spel. Svensken testade att möta ett inlägg med en konstspark. Försöket var ytterst nära att slinka in, men 37-åringen fick se avslutet ta i stolpen och ut.

Efter dryga halvtimmen sköt dock Zlatan upp Galaxy i ledning. Anfallaren gick omkull i straffområdet och hade inga som helst problem med att göra 1-0 från elva meter.

Galaxy fick dock inte gå till halvtidsvila i ledning, utan precis före paus gjorde Portland Timbers 1-1 efter ett mönsteranfall.

Dryga kvarten in i matchens andra akt fick LA Galaxy straff igen. Även den gången var det Zlatan Ibrahimovic som fick förtroende att förvalta den. Så gjorde han också, på bästa sätt genom att läcker "Panenka"-straff. Svensken satte dit 2-1, vilket räckte för att LA Galaxy skulle knipa segern.

Efter matchen var det en nöjd Zlatan Ibrahimovic.

- Jag försöker bara hjälpa laget på bästa sätt. Det bästa sättet är att göra mål och i dag gjorde jag två. Det känns bra och jag tycker att laget gjorde en riktigt bra match. Vi arbetar hårt, men det här är bara början, sa svensken till LA Galaxy efter matchen.

- Jag försöker bara njuta och göra mitt bästa. I dag gick det vägen.

Däremot var stjärnan lite missnöjd över att han inte blev hattrickskytt, vilket han hade lovat sin son. Zlatan hade ett hyfsat läge i slutet att göra sitt tredje för kvällen.

- Jag skulle ha gjort mål. Jag lovade min son tre mål och på grund av en dålig passning så måste nu Jørgen (Skjelvik) betala min son, sa Zlatan.

LA Galaxy har på de fyra inledande matcherna av MLS vunnit tre och förlorat en.

Se Zlatans "Panenka"-straff i Sporten i spelaren ovan.