Zlatan målskytt mot Svenssons Seattle - Galaxy tog viktig seger: "Vi var tvungna att vinna"

Major League Soccer

Zlatan Ibrahimovic var inblandad i det mesta när Galaxy slog Seattle.
Svensken stod bland annat för det första målet i den viktiga 3-0-segern.
- Det var en vinna eller försvinna-match för oss, säger Ashley Cole enligt MLS hemsida.

Seattle Sounders radade upp nio segrar i rad och tangerade den längsta vinstsviten i MLS på 2000-talet. Men senast föll Gustav Svenssons lag mot Philadelphia. Och under natten till måndag, svensk tid, skulle en ny förlust komma.

Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy fick en bekväm resa, och den svenske anfallsstjärnan hade en fot med i det mesta.

Efter knappt tio minuter tog hemmalaget ledningen när Zlatan säkert satte dit 1-0 från straffpunkten. Målet var svenskens 18:e i MLS den här säsongen.

Innan halvleken var slut hade Galaxy också gjort 2-0. Ibrahimovic stod för ett instick till Romain Alessandrini som i sin tur serverade Ola Kamara med ett öppet mål.

Fem minuter in i andra agerade Alessandrini på nytt framspelare. Emmanuel Boateng vräkte sig fram och tryckte bollen över linjen, precis innan försvarare kunde täcka undan. Zlatan fanns där och petade in returen, men bollen var inne redan i förstaläget.

Båda svenskarna spelade hela matchen när Galaxy vann med 3-0 och tog en mycket viktig seger i jakten på slutspel. Laget är sjua i Western Conference, tre poäng bakom just Seattle på den sista slutspelsplatsen. Sounders har också en match mindre spelad.

- Det var lite av en vinna eller försvinna-match för oss. Vi var tvungna att vinna, säger Ashley Cole enligt MLS hemsida.

- I dag var troligtvis vår bästa match (för säsongen). Vi spelade bra, vi förflyttade bollen bra, vi försvarade bra. Det var, enligt mig, den perfekta matchen. Det perfekta resultatet för oss, precis vad vi behövde nu.

Nationalsången inför matchen framfördes av en sjuårig flicka, som Zlatan Ibrahimovic efter matchen utnämnde till "matchens MVP" på Twitter.