TV: Zlatan stor hjälte för LA Galaxy i MLS-premiären - avgjorde med sent mål

Då klev Zlatan Ibrahimovic fram och fixade tre poäng.
- Det känns jättebra, säger han till LA Times.

Se Zlatans mål längre ned i artikeln.

Nu är MLS igång och i premiäromgången av den amerikanska högstaligan ställdes Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy mot Chicago Fire.

Efter en mållös första halvlek hamnade Galaxy i underläge kort efter paus och var ett misstag som bäddade för Chicagos mål. Diego Polenta slog en hemåtpassning ämnad för målvakten David Bingham, men passningen var för löst slagen och istället snappade C.J. Sapong upp bollen och satte dit 1-0.

Men LA Galaxy kom att kvittera och ta ledningen. I den 69: minuten kom inhopparen Efraim Alvarez runt på högerkanten och slog in bollen i straffområdet. Där befann sig mittbacken Daniel Steres och han knoppade in 1-1.

Matchen led därefter mot kryss, men Zlatan Ibrahimovic ville annat. LA Galaxy fick ett inkast på högersidan och efter ett väggspel fick Chris Pontius ett bra läge. Galaxy-spelaren träffade ribban och på returen höll sig Ibrahimovic påpassligt framme och satte dit 2-1. Målet blev helt matchavgörande då Galaxy lyckades hålla undan med drygt tio minuter kvar att spela och därmed inkasserade laget sin första trepoängare för säsong.

- Helt ärligt, det känns jättebra att ha vunnit och sakta men säkert kunna förbättra självförtroendet, säger han till LA Times efter matchen.

Allting inför matchen handlade dock inte bara om mötet mellan LA Galaxy och Chicago Fire, utan också om en staty. Innan matchen drog igång restes den planerade statyn föreställandes legendaren David Beckham utanför Galaxys hemmarena. Beckham spelade i Galaxy mellan 2007 och 2012.

- I dag blev en dröm sann, säger Beckham enligt BBC.