POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

25-åring slutar i landslaget – Fick reda på VM-petning via nyheterna

Kameruns landslagsledning blir påhoppade av mittbacken Kana-Biyik, som har beslutat sig för att avsluta landslagskarriären. Förbundskaptenen Finke ska ha gått bakom Kana-Biyiks rygg och inte ens berättat för spelaren att han var petad från VM-truppen.

Frankrikefödda Jean-Armel Kana-Biyik, kollega med Ola Toivonen i Rennes, blev överraskande petad från Kameruns VM-trupp. Situationen i landslaget har därför gjort att 25-åringen slutar spela landslagsfotboll.

I en intervju med 20 Minutes berättar han om anledningen till den drastiska beslutet, som han själv säger är definitivt.

- Jag har insett att det finns massor av ståhej i Kamerun, och det kommer aldrig att förändras. Jag föredrar att avsluta min internationella karriärer och koncentrera mig på klubben.

Kana-Biyik anlände till landslagssamlingen den 20:e maj inför den sista utrensningen, men trots att han var frisk och kunde både springa och cykla utan problem så fick han varken träna eller spela matcher. Enligt Kana-Biyik försökte förbundskaptenen Volker Finke att gå bakom Kana-Biyiks rygg, och säga till medierna att han var skadad istället för att säga att han var petad.

- Om han verkligen inte ville ha mig på listan borde han ha sagt ”Kolla här, jag har andra spelare” eller ”Jag vill inte”. Då skulle jag ha sagt ”Okej, inga problem”. Nu hade han inte ens modet att säga det till mitt ansikte. Jag fick reda på det på måndag morgon med en nyhetsnotering från L'Équipe på min telefon.

Både Kana-Biyiks far och farbror gjorde en stor mängd landskamper för Kamerun, och Jean-Armel hamnade endast på fem stycken. Kana-Biyik har varit ordinarie i Rennes under sina fyra år i klubben, men han ska vara en av de spelarna som försvinner i sommar när klubben gör en stor utrensning.

Han var bland annat inblandad i en incident med klubbens supportrar då de ropade skällsord på honom, vilket fick Kana-Biyik att försöka attackera dem med slag.

Publicerad 2014-06-05 kl 12:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå