POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Algeriets förbundskapten hotade lämna presskonferens - efter Ramadan-frågor

Foto: TT

Vahid Halilhodzic har åsikter om det mesta.
Men ställ frågan om ramadan - och Algeriets förbundskapten hotar att lämna rummet.
-Det är en privat angelägenhet, säger han inför måndagens åttondelsfinal mot Tyskland.

En sak har blivit tydlig under fotbolls-VM i Brasilien. I princip varje gång det är dags för presskonferens med Algeriets förbundskapten Vahid Halilhodzic kan man räkna med att det blir en livlig sådan.
Varför?

Algeriska medier gillar inte Halilhodzic.
Halilhodzic gillar inte algeriska medier.

På söndagskvällen var det dags igen för ett nytt möte - och nya heta ord, denna gång främst från förbundskaptenen.
Ämnet: ramadan.
-Det är nu. Det är här. Det är inte första gången som jag har muslimska spelare i mitt lag. Jag själv är muslim. Jag har alltid släppt sådana här beslut helt fritt, det är en privat angelägenhet, säger Halilhodzic, viftade med fingret och slutade sedan aldrig att prata.

-När den här frågan ställs är det brist på respekt. Det är en privat sak. Spelare får göra precis som de vill göra. Det här måste sluta. Prata om fotboll. Här i Brasilien, landet av fotboll, ska vi bara prata om fotboll och inget annat.

-Sluta fråga om ramadan - annars går jag härifrån.

Samtidigt som Algeriet står inför en VM-historisk åttondelsfinal krockar matchen mot Tyskland - och resterande VM-slutspelet - med ramadan, en tid då muslimer under en månad avstår från att äta och dricka från dagens gryning till skymning.

Av lagen i fotbolls-VM i Brasilien är Frankrike, Tyskland, Schweiz, Belgien och Nigeria några som har muslimska spelare i sina trupper.
För Algeriet handlar det om hela laget.

Men frågan om spelarna väljer att fasta eller inte och hur det kan påverka måndagens match på Beira-Rio blev aldrig besvarad under presskonferens i Porto Alegre.

I stället handlade fortsättningen om Algeriets tuffa uppgift mot Tyskland.
-Vi ställs mot en svår motståndare som vunnit VM tre gånger och de är en bra kandidat till att bli vinnare i år igen. Vi har alla sett deras mentalitet, de är i god form och för oss kommer det blir en stor utmaning, säger Vahid Halilhodzic.

-Tyskland är favorit men Algeriet har överraskat förut. Vi utvecklats för varje match som har gått. Inför matchen mot Ryssland sade jag att vi hade allt att förlora - nu har vi inget att förlora. Vi vill gärna fortsätta. Vi vill till Rio... Åtminstone för att besöka Copacabana.

Publicerad 2014-06-30 kl 09:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå