Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Algeriets förbundskapten slutar - riskerar sex månaders avstängning

Foto: TT

Halilhodzic skötte om ett av VM:s succélag, men han har inte kommit överens om en förlängning. Därför ska han nu sluta, enligt algeriska DZ. 

Förbundskaptenen Vahid Halilhodzic har haft en svår relation med den algeriska befolkningen och algerisk media. Sist i gruppspelet i Afrikanska mästerskapet 2013, underliga citat, starka taktiska beslut, utslängda spelare, en förhållandevis hög lön, och en defensiv uppställning i första VM-matchen mot Belgien gjorde att de kritiska stormarna mot honom fortsatte även efter att VM satt igång. 

Det fick bosniern Halilhodzic att attackera mediakåren. Han lämnade bland annat mitt under en presskonferens då han ansåg att medierna gick för hårt på frågan om ramadan. 

Efter matcherna mot Sydkorea, Ryssland, och Tyskland har nu opinionen vänt. DZ skriver att förbundet måste göra allt för att få ha kvar Halilhodzic, men redan innan VM var det bestämt: han slutar som förbundskapten för Algeriet. 

Han blev erbjuden ett avtal till 2022, men nobbade. Efter det öppnade han ändå upp för att förlänga, men då hade förbundet redan kommit långt i förhandlingarna med Lorients uppskattade tränare Christian Gourcuff, som ska ta över inför kvalet i höst. Algeriet har tidigare sagt att de ska bygga ett långsiktigt projekt, och har bland annat anställt en ny ungdomsansvarig som var med i Belgiens stora talangsatsning. 

Även om Halilhodzic slutar så kan FIFA ändå bestraffa honom med sex månaders avstängning och 675 000 i böter. Anledningen är att han inte gick på presskonferensen efter gårdagens förlust i förlängningen mot Tyskland. Enligt spelarna ska Halilhodzic inte ha sagt ett enda ord under kvällen, utan endast gråtit. 

 

Publicerad 2014-07-01 kl 12:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons