Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Alla blickar mot Maracana - tidningarna kapprustar

Hundratals miljoner människor världen över riktar sina blickar mot Rio de Janeiro ikväll - så här laddar världens tidningsredaktioner upp inför VM-finalen. 

Uppladdningen är i full gång världen över inför vad som kan komma att bli en klassisk VM-final mellan Lionel Messis Argentina och lagmaskinen Tyskland. 

I Argentina - där landslaget spelar sin första VM-final på 24 år - är stämningen på topp. Landets stora sporttidning Olé ber till Gud att det blir Messis final och i Clarín skriver man om "alla spelares dröm". 

På ettorna i Spaniens stora sporttidningar står det att läsa "Messis sista utmaning" på El Mundo Deportivo, "Europa vs Sydamerika" på AS och Marca frontar med ett enda ord: "Odödliga".

La Gazzetta dello Sport fokuserar på matchen mellan Lionel Messi och Thomas Müller medan Il Corriere dello Sport skriver om Messis "Nu eller aldrig".

I Tyskland är det givetvis muntra tidningssidor som möter befolkningen inför finalen. Efter förnedringen av Brasilien i semifinalen är det idel uppmaningar om att "titeln ska hem till Tyskland. "På söndag äger vi pokalen" skriver Kicker bland annat.

Den kanske fyndigaste förstasidan av alla hittar vi i Berlin där Berliner Morgenpost med hjälp av namnen i den tyska startelvan lyckats forma ordet "Weltmeister" i Alfapet. 

Publicerad 2014-07-13 kl 14:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons