POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Argentina utreds av Fifa för provokation

Foto: TT Bild

Argentina med banderollen.

”Falklandsöarna tillhör Argentina”. Det provocerande budskapet höll Argentinas lag upp innan landskampen mot Slovenien strax före VM. Nu har händelsen hamnat på Fifas bord.

När Argentinas förbundskapten Alejandro Sabella vid presskonferensen inför mötet med Bosnien-Hercegovina får frågan om budskapet kommer framföras på samma sätt även i kväll vill han inte svara.

- Jag är ledsen, men jag kan inte svara på din fråga, sade Sabella, vid presskonferensen på Maracana i natt.

Fifas disciplinära kommitté håller på och utreder det argentinska fotbollsförbundet för händelsen , där den argentinska startelvan till landskampen mot Slovenien höll upp en banderoll med texten ”Falklandsöarna tillhör Argentina”. I ett pressmeddelande som Fifa skickade ut i går hänvisade man till artikel 60 i Fifas arena- och säkerhetsregler (förebyggande av proaktiva och aggressiva handlingar) och artikel 52  (team misconduct).

Dragkampen om Falklandsöarna mellan Storbritannien och Argentina har en lång historia bakom sig.  Ögruppen har varit brittiskt territorium sedan 1833, men 1982 tappade Argentina tålamodet och genomförde en invasion för en återockupation av argentinskt territorium. Storbritannien såg å sin sida invasionen som en attack på landets utomeuropeiska territorium.

Vid en folkomröstning förra året svarade hela 98,8 procent av öns befolkning att de vill förbli en självstyrande brittisk koloni. 

Publicerad 2014-06-15 kl 16:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå