POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Borges efter dramat: "Jag vill tacka hela Sverige"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Celso Borges blev en av straffhjältarna när Costa Rica skrev historia och för första gången i landets historia gick vidare till en VM-kvartsfinal.
- Jag är chockad. Jag förstår inte vad som har hänt, säger AIK-aren till Sportbladet. 

Det blev ett riktigt drama när Costa Rica och Grekland i går gjorde upp om en kvartsfinalplats. Efter en sen kvittering från Grekland gick matchen till förlängning och straffar. AIK:s Celso Borges spelade hela matchen och fick även förtroendet att inleda från straffpunkten. Mittfältaren var mycket kylig och satte upp bollen i nättaket.
- Det kan komma tankar på att man vill ändra sig i sista stund så jag tänkte bara "ändra dig inte!" Jag var lugn, det var viktigt, säger Borges till Sportbladet.

Costa Rica satte alla sina straffar och i Grekland blev Gekas syndabock med sin miss. Det betydde att Borges och Costa Rica för första gången i VM-sammanhang avancerade till en kvartsfinal. AIK-aren var jublande glad efter matchen, och han tror att känslorna delades av landets befolkning.
- Jag tror att de kommer att sälja slut på alkohol i hela Costa Rica (skratt).

Borges skickade via Sportbladet också en hälsning till Sverige, vars stöd betyder mycket för 26-åringen.
- Jag vill bara tacka igen. Jag har otrolig support på Twitter, Facebook, Instagram. Jag är väldigt stolt att vara en del av AIK-familjen. Och jag vill tacka hela Sverige: det är mitt hemland lika mycket som Costa Rica. 

Publicerad 2014-06-30 kl 08:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå