POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Borges om att få ta straff mot Grekland - berättar vad som är viktigt

Foto: SCANPIX

Celso Borges kan få en avgörande roll mot Grekland.
Om matchen går till straffar lär mittfältaren lägga en.
"Att lyckas med straffar handlar mycket om självförtroende", skriver han i sin VM-dagbok på DN. 

Celso Borges är van vid att ta hand om straffar, både i landslaget som i klubblaget. Veckan före VM satte han en mot Irland och om inte söndagens åttondelsfinal mot Grekland är avgjord efter full tid eller förlängning så lär mittfältaren få en viktig roll. I sin VM-dagbok på DN berättar han om vad som är viktigt när man ska slå en straff.

"Framför allt handlar det om att tänka sig in i situationen så att du känner dig trygg vid ett avgörande på straffar. Att lyckas med straffar handlar mycket om självförtroende. Vi har laget en del fokus på straffar under våra träningar här i Brasilien. Vi vill vara så redo som det bara går".

Costa Rica vann sin grupp före Uruguay, Italien och England. Nu väntar alltså Grekland som kom tvåa i sin grupp efter Colombia men före Elfenbenskusten och Japan.

"Det jag har sett av Grekland i VM visar att de är ett lag som aldrig ger sig. De fick ingen bra start på turneringen när de förlorade mot Colombia och mot Elfenbenskusten hade de ledningen men tappade den, ändå har de kommit tillbaka och är vidare. Det känns som att de är mentalt starka samtidigt som de hela tiden kämpar stenhårt. Vi måste vara hundraprocentiga både i vårt spel och vår inställning", berättar Celso Borges. 

Publicerad 2014-06-29 kl 21:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå